Forum sajta KoZnaZna

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Sistem za putne informacije i odobrenja ne znači - vize

Evropski sistem za putne informacije i odobrenja (ETIAS) ne znači uvođenje viza za građane Zapadnog Balkana.

Izvor: Politika


Ukoliko se predlog usvoji, građani svih zemalja koje imaju sporazum o bezviznom režimu sa EU, dobijaće dodatni dokument, u važenju od pet godina, po ceni od 5 evra za neograničen broj ulazaka u prostor Šengena, potvrđeno je Tanjugu u Evropskoj komisiji.

ETIAS nije viza. Građanima oslobođenim od viznog režima očigledno nije potrebna viza za ulazak u Šengenski prostor i ETIAS to neće promeniti. U pitanju je jednostavniji, jeftiniji, brži i putnicima prihvatljiviji sistem kojim u roku od par minuta u 95 odsto slučajeva dobijate pozitivan odgovor”, navodi se u u dokumentu Evropske komisije koja je zbog pojačanih bezbednosnih rizika i ilegalne migracije predložila ovu izmenu pravila ulazaka u EU.

Diplomatski izvori u Briselu kažu da su svesni interesovanja i značaja koje građane Zapadnog Balkana pokazuju povodom novih detalja o predlogu Evropskog sitema putnih informacija i odobravanja.

Naglašava se i činjenica da je 2009. godine uspostavljena vizna liberalizacija „istorijski” i jedan od do sada „najznačajnijih” koraka u odnosima EU i Zapadnog Balkana.

Ukazuje se istovremeno i na potrebu prepoznavanja bezbednosnih rizika odnosno potencijalno problematičnih pojedinaca pre nego što oni dođu na spoljne granice Šengena.

„U pitanju je jednostavan proceduralni korak koji i građani EU, iako izuzeti iz viznog režima, moraju da prođu kad ulaze u SAD gde je na snazi Elektronski sistem putnih odobrenja (ESTA)”, objašanjavaju u Briselu.

Evropski sistem putnih informacija i odbrenja ( ETIAS) je predložen od strane Evropske komisije u novembru 2016. godine. Ukoliko se, kako se očekuje do kraja 2018. godine, dobije saglasnost Evropskog parlamenta i Saveta EU, novi sistem mogao bi da stupi na snagu do 2020. godine.

U Evropskoj komisiji izdali su detaljno uputsvo kako će funkcionisati budući evropski mehanizam za automatsko priklupljanje informacija o putnicima i njihovu autorizaciju.

Quote
„Putnici će morati da popune onlajn zahtev na za to posebno napravljenoj internet stranici ili aplikaciji. Popuna formulara ne bi trebalo da traje duže od 10 minuta i neće zahtevati više informacija od onih iz pasoša ili sličnog dokumenta”
, navodi se u Evropskoj komisiji.

Ukoliko osoba koja putuje nije u mogućnosti da sama popuni formular to umesto nje može učiniti treće lice.

Quote
„Elektronska uplata takse od 5 evra po aplikaciji biće neophodna za sve podnosioce zahteva starije od 18 godina. Podnošenje novog zahteva i ponovno plaćanje takse biće neophodni tek po isteku važenja putne dozvole što je 5 godina ili do isteka važenja pasoša”
, navodi se dalje u dokumentu predloga.

Očekuje se da će velika većina zahteva, više od 95 procenata, biti automatski odobrena, a da će podnosilac zahteva o tome odmah dobiti i obaveštenje. U slučaju neodređenog ishoda automatski proces će biti prebačen na manuelnu obradu, a u posebnim slučajevima to vreme odgovora na zahtev se može produžiti najviše do dve nedelje.

Podnosiocu zahteva odgovor, bilo to odobrenje ili odbacivanje dozvole za putovanje, stiže putem elektronske pošte.

U slučaju odbijenog zahteva postojaće i mogućnost žalbe.

„Po dolasku na granični prelaz Šengena pasoška kontrola će elektronski pročitati putni dokument i kroz različite baze podataka proveriti i postojanje validnog putnog odobrenja. U slučaju da ne postoji odobrenje ETIAS-a putnik će biti vraćen sa granice i neće mu biti dozvoljen ulazak u EU”, navodi se u predlogu Komsije.

U Evropskoj komisiji ponavljaju da bi ova procedura trebalo da bude značajno jednostavnija i kraća u odnosu na nekadašnje vađenje viza kao i da će jednom dobijena dozvola ETIAS biti važeća za neograničen broj ulazaka.
2
Državljani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će za putovanje u "šengenski prostor" morati prethodno da traže odobrenje od nadležnih službi Evropske unije, iako će i dalje biti oslobođeni vađenja viza, navodi se u predlogu za uspostavljanje novog sistema za odobravanje putovanja.

Izvor: RTS


Odobrenje će se tražiti ispunjavanjem elektronskog fomulara, a odgovor EU će stizati u roku od najkasnije 72 sata, ali će onima za koje se utvrdi da predstavljaju opasnost po bezbednost EU biti odbijena dozvola za putovanje, stoji u predlogu.

Takav predlog Evropske komisije je danas potvrdio Odbor za građanske slobode Evropskog parlamenta, a pošto ga u EP usvoje sva nadležna tela, biće prosleđen na usvajanje Savetu ministara EU, rekao je agenciji Beta u Briselu jedan zvaničnik odbora LIBE.

Prema predlogu, građani država Zapadnog Balkana i drugih zemalja kojima nisu potrebne vize za putovanje u "šengenski prostor" EU bez unutrašnjih granica moraće za uslugu prethodne provere da plate 10 evra, ali će taj trošak pokrivati razdoblje za putovanja od tri godine, odnosno dok traje važnost pasoša.

Od plaćanja ove dažbine će biti oslobođena lica mlađa od 18 i starija od 60 godina, članovi porodica državljana EU, kao i studenti i naučno osoblje.

Predstavnica za štampu odbora LIBE Estefanija Nariljos je Beti rekla da bi ceo postupak u EP trebalo da se okonča do kraja godine, a potom će o sistemu ETIAS konačnu odluku doneti Savet ministara EU.

Ali postupak je složen i, objasnila je portparolka LIBE, sistem bi mogao stupiti na snagu za najmanje dve godine, verovatno tek početkom 2020. godine.

Građani Zapadnog Balkana koji žele da putuju i ne treba da vade vize za "šengenski prostor" EU će prethodno morati da traže odobrenje putem elektronskog formulara u kojem će pored ličnih i podataka o pasošu, morati da navedu i adresu boravišta u Uniji, tamošnji kontakt i zemlju ulaska u EU.

Takođe će morati da "vlasti EU obaveste o tome da li su bili osuđivani za ozbiljne kriminalne prekršaje (terorizam, seksualnu eksploataciju dece, trgovinu ljudskim bićima ili drogom, ubistva i silovanja), kao i o boravku u specifičnoj zoni sukoba ili odluci da napuste neku zemlju, i to sve za poslednjih deset godina".

U obrazloženju predloga za ETIAS se podvlači da će "ovaj sistem omogućiti ranu proveru putnika kojima nije potrebna viza i onima za koje se ustanovi da za EU predstavljaju opasnost kad je reč o bezbednosti, ilegalnoj imigraciji ili pretnji epidemijskih bolesti, odobrenje će biti uskraćeno".

Elektronski formular s molbom lica da putuje bez viza u šengensku zonu će automatski biti proveren u bazama podataka EU, uključujući Šengenski informacioni sistem (SIS), Sistem ulaska/izlaska, kao i preko baza evropske policijske službe Europola i Interpola, "kako bi se proverilo nije li putni dokument izgubljen, ukraden ili je za tim licem izdat nalog za hapšenje", navodi se u obrazloženju predloga za ETIAS.

Od lica koje traži odobrenje za putovanje u "šengenski prostor" EU, kako je navedeno, može biti zatraženo da pruži dodatne informacije, a u izuzetnim slučajevima i zahtev za razgovor.

"Ako tražiocu odobrenje bude odbijeno, biće izvešten o razlozima i uživaće pravo žalbe, uključujući preko suda", stoji u predlogu.

Izvestilac u odboru LIBE za uvođenje sistema ETIAS, poslanica Kinga Gal je izjavila da će taj mehanizam "znatno doprineti jačanju bezbednosti EU i snažnijem i delotvornijem sistemu zaštite granica i sigurnosti".

Evropska komisija je stavila do znanja da sada ima 60 zemalja čijim gradjanima nije potrebna viza za ulazak u EU, a očekuje se da će šengenske granice u 2020. preći 39 miliona stranaca.
3
Ha, ha. Dobra ti je ta!
4
Што бре не тражи никој политичари? А толко ђи имамо за извоз! Све да ђи запослимо по бели свет (да нам л`кне). :(
5
Vrtoglavi privredni rast u Švedskoj suočava se s već poznatim problemom: manjkom kvalifikovane radne snage.

Naime, čak i nakon priliva migranata u protekle tri godine, koji su povećali populaciju te skandinavske zemlje na više od 10 miliona, poslodavci sve teže i teže pronalaze radnike.

Izvor: Blic

Poslovi u Švedskoj

Broj slobodnih radnih mesta najveći je od 2000. godine: u avgustu je narastao na 78.000, što je za 9 posto više u poređenju s godinom ranije i čak 41 posto više nego pre dve godine.

Savez švedskih poduzetnika koji predstavlja 60.000 kompanija tvrdi kako bi manjak radnika mogao da ugrozi rizik ekonomskog rasta. Istraživanje provedeno u junu pokazalo je kako je više od 75 posto kompanija koje traže radnike imale problema s njihovim pronalaženjem.

- Nedostatak radnika trenutno je vrlo veliki i u mnogim je područjima postao akutan - ističe za "Bloomberg" Torbjorn Haldin, ekonomista tog udruženja.

Manjak radne snage muči 12 do 15 sektora, a najgora situacija je u građevini i obrazovnom sistemu.

Vlada procenjuje da će ekonomski rast u ovoj godini iznositi tri posto, već treću godinu zaredom, a naredne godine će usporiti na 2,5 posto.

Centralna banka "Riksbank" takođe tvrdi kako je pronalaženje radnika s odgovarajućim veštinama problem za ekonomiju ističući kako je nezaposlenost na približno jednakim nivoiam kao i pre finansijske krize 2008. godine, ali kako se broj otvorenih radnih mesta u tom periodu udvostručio.

U Švedskoj je trenutno bez posla 300.000 ljudi, a stopa nezaposlenosti među osobama rođenim u Švedskoj iznosi 3,9 posto, što je najmanje od 2008. godine, dok među strancima iznosi 22 posto, ističe Zavod za zapošljavanje.

Srbi imaju zlatne ruke

Neimari iz Srbije su se u svom poslu dokazali širom planete. Izgradili su na desetine velikih industrijskih objekata, hidro i termo elektrana, mostova, puteva, stadiona...

Naša građevinska industrija zbog toga uživa veliki ugled i poštovanje, bilo da su u pitanju proizvodi ili pak naši inženjeri i radnici, inostrana tržišta su jako zainteresovana za ono što nudimo. Srpski građevinci oko 300 miliona dolara godišnje zarađuju u inostranstvu poslednjih godina.

Vozači GSP i lekari beže u inostranstvo

Beogradu nedostaje na stotine vozača autobusa, a situacija je postala toliko alarmantna da svako ko ima dozvolu D kategorije može da računa na siguran posao.

- Samo iz GSP-a u poslednje vreme otišlo je oko 150 vozača - izjavio je za RTS direktor ovog preduzeća Željko Milković.

Deo vozača u GSP prešao je iz redova privatnih prevoznika pa je i kod njih nastao problem manjka zaposlenih. Kako saznajemo od prevoznika, vozači im odlaze u GSP jer imaju nešto bolje uslove rada, ali i referencu za odlazak u neku inostranu firmu. U Hrvatskoj vozači autobusa zarađuju i više od 800 evra, već u Sloveniji ta brojka je duplo veća, a u nekim evropskim zemljama i preko 2.500 evra. S druge strane, rad na gradskim linijama je najteži.

Takoiđe, našu zemlju godišnje napusti oko 400 lekara zbog rada u inostranstvu, a situaciju dodatno otežava i to što je prosečna starosna dob specijalista čak 55 godina.

Lekarska komora Srbije godišnje izda oko 800 sertifikata dobre prakse, koji su lekarima potrebni da bi radili u inostranstvu. Otprilike polovina njih odlazi u gastarbajtere, a polovina sertifikate traži kako bi privremeno radila u inostranstvu, do mesec ili dva, u okviru raznih studijskih programa i prakse.
6
Saveti da produženi vikend ili odmor u inostranstvu proteknu u savršenom redu. Odštampati kartu i rezervaciju, pripremiti sitan novac i kopirati dokumenta

Izvor: Novosti


Ni iskusni putnici ne znaju mnoge tajne savršenog putovanja, ali znaju da sitnice čine razliku da li će se kratak vikend pretvoriti u neprijatnu avanturu.

Kofer u kojem nema nepotrebnih stvari, mudro isplaniran novac, spisak mesta koje treba obići i videti nisu dovoljni da sve protekne u najboljem redu, već treba i nekoliko dobrih saveta.

- Uvek odštampajte bording kartu i hotelsku rezervaciju. Retko ko je imao problema prilikom čekiranja, ali nikada se ne zna kada će da "padne sistem" ili šalterska radnica ne ume da pročita srpsko prezime. Najbolje je čekirati se "onlajn" i samo "ostaviti" prtljag, ali ko za to nema vremena, ne sme zaboraviti da odštampa kartu.

Hotelsku rezervaciju je neophodno imati na papiru, jer u mnogim gradovima postoji po nekoliko hotela sa istim imenom. Takođe, lakše je pokazati taksisti nego objašnjavati. Rezervacija sačuvana u telefonu nije mudar potez, jer baterija može da se isprazni.

- Nikada ne menjajte novac na aerodromu, jer je kursna razlika tu uvek najlošija, pa se dobija manje nego u gradu. Ukoliko je neophodan novac za transport (taksi, voz ili autobus) svaka valuta može da se dobije u srpskim bankama, pa i one najređe ukoliko se unapred najavi šalterskom radniku. Takođe, neuporedivo je jeftinije platiti karticom, koje primaju i taksisti, a na automatima može da se kupi karta za javni prevoz.

- Korisno je poneti gumicu, hotelski paketić igala sa koncima ili zihernadlu, jer može da posluži. U ručnom prtljagu uvek treba imati čist veš, majicu ili košulju, a ovo naročito važi za one koji putuju avionom.

- Iskusni putnici uvek naprave kopiju dokumenata i nose sa sobom u slučaju gubitka. Takođe, porodici treba dati tačne podatke gde i kako se putuje, da bi imali sve informacije u slučaju nepredviđene situacije. Pre polaska na put korisno je upisati i broj ambasade.

- Suveniri se nikada ne kupuju na aerodromu nego u gradu. Uvek može da se "ukrade" trenutak i uđe u suvenirnicu zbog brze i kratke kupovine. Magneti sada svuda u svetu mogu da se nađu za evro ili dva, osim na aerodromu - gde su, kao po pravilu, od pet do deset evra.

- Uvek treba imati sakriven novac, jer 20 evra u situaciji kada kasni avion dođe kao melem na ranu.

- Na put treba nositi samo veoma udobnu obuću. To nisu uvek patike u kojima se noga znoji, već stare udobne cipele.
7
Vesti, informacije / Kruške podižu imunitet, snižavaju stres
« Last post by Simon on October 01, 2017, 09:18:17 AM »
Ovo voće je prirodan izvor energije, jer sadrži monosaharide, fruktozu i glukozu, kao i levulozu

Izvor: Novosti


Kruška, sočno i slatko voće, idealna je namirnica za osobe izložene stresu i užurbanom stilu života. Prirodan su izvor energije, jer sadrže znatne količine monosaharida, fruktoze i glukoze, kao i levuloze, najslađeg prirodnog šećera. Ovo voće je bogato vitaminima grupe B koji pomažu organizmu da se nosi sa stresom, hrane nervni sistem i učestvuju u procesu dobijanja energije iz ugljenih hidrata. Inače, kruške su poznate po tome što se od njih sprema vrlo kvalitetna rakija, manje se koriste u kompotima i pekmezima a najbolje ih je jesti sveže, jer tada najbrže snabdevaju naše telo energijom.

Bogate su vitaminom C i bakrom koji štite organizam od slobodnih radikala, kao i vlaknima, posebno pektinom, koja pomažu u održavanju nivoa glukoze i holesterola u krvi i omogućavaju redovno pražnjenje creva čime smanjuju rizik od raka kolona. Sveže kruške izvanredan su izvor kalijuma koji učestvuje u regulaciji otkucaja srca, mišićnoj kontrakciji, prenosu nervnih impulsa, metabolizmu belančevina i ugljenih hidrata, izgradnji čvrstih kostiju i zuba, reguliše rad kardiovaskularnog sistema. Iako nije potkrepljeno naučnim dokazima, kruške važe za hipoalergeno voće zbog čega se među prvima uvode u ishranu dojenčadi.

Sorta kruške vilijamovke sadrži veće količine kalcijuma i gvožđa u odnosu na drugo voće, pa se preporučuju kao obavezno voće u ishrani žena iznad 40. godine. Pošto vrlo brzo sazreva posle branja, kada ih kupujete, birajte nedozrele i neoštećene plodove, a izbegavajte one sa smeđim mekanim krugovima. Proces zrenja kruške mogu nastaviti u frižideru ili papirnim kesicama na sobnoj temperaturi. Nemojte da ih čuvate u plastičnim kesicama jer u njima nemaju dovoljno kiseonika, a pojačana je proizvodnja etilena, gasa koji ubrzava proces truljenja. S obzirom da lako apsorbuju miris, držite ih podalje i od hrane koja ima jak ili specifičan miris.
8
VAŽNO!!!

Opet puno mailova oko ulaska-izlaska iz Šengena i brojanje dana boravka. Da li ću prekoračiti boravak u Šengenu? Kako se broji, računa ostanak u Šengenu.......Itd itd...

BROJANJE ostanka/boravka u Šengen zoni se promenio i glasi (ali bukvalno najlakše da ljudi razumeju):

Period od 180 dana se računa svakog dana gledajući unazad, i unutar tog perioda se gleda boravak u Šengenu od 90 dana.

Ako je danas 27.09.2017. godine gledamo unazad 180 dana....
9
Prolazna soba / Žene u Saudijskoj Arabiji dobile dozvolu da mogu da voze
« Last post by Simon on September 27, 2017, 10:30:16 AM »
Saudijke su današnjim kraljevskim ukazom dobile dozvolu da voze, prenela je državna agencija SPA.

Izvor: N1


Kralj Salman je naredio "dozvolu izdavanja vozačkih dozvola ženama u Saudijskoj Arabiji", navodi se u tekstu ukaza.

Ultrakonzervativna kraljevina je bila poslednja država u svetu u kojoj žene nisu imale pravo da voze. Takođe, bila im je potrebna dozvola muškog staratelja, najčešće oca, muža ili brata, da bi mogle da studiraju ili putuju.

Ali u okviru ambicioznog plana ekonomskih i drušenih reformi do 2030, Rijad popušta neka ograničenja i čak pokušava da promoviše neke vidove zabave uprkos protivljenju konzervativaca.

U subotu se stotine Saudijki po prvi put pojavilo na stadionu u Rijadu povodom nacionalnog praznika.

Do tada ženama nije bio dozvoljen pristup stadionima zbog propisa o razdvojenosti polova na javnim mestima.
10
Prolazna soba / Vrednost srpskog pasoša raste
« Last post by Goca on September 23, 2017, 12:40:54 PM »
Američka konsultantska kuća tvrdi da je poželjno imati putnu ispravu naše zemlje. Rejting raste jer državljani Srbije bez viza ulaze u Kinu, Rusiju i još 109 zemalja

Izvor: Novosti

Poželjno je imati pasoš Srbije! To je preporuka američke konsultantske kuće "Nomad kapitalist", koja ga karakteriše kao "pasoš čija je vrednost u svetu najbrže porasla za poslednjih 10 godina". Ovakvom rejtingu naše putne isprave najviše je doprinelo to što je Srbija jedna od samo tri države sveta, uz Sejšele i Mauricijus, čiji državljani u većinu zemalja Evropske unije, Rusiju i Kinu - mogu da uđu bez vize! Osim toga, bez ovog dokumenta u pasošu, naši državljani mogu da putuju u čak 111 država, od čega se u tridesetak ulazi dobijanjem formalne vize na granici.

Na sajtu "Nomada", koji ima i do tri miliona poseta, uglavnom investitora i preduzetnika, navodi se i da bi za privrednike i turiste iz nekih zapadnih zemalja bilo dobro da imaju srpski pasoš, jer im u tom slučaju viza ne treba ni za Japan, Indoneziju, Izrael, Tursku, Brazil, Kubu...

Poređenja radi, pasoš Srbije, danas vredi više od čuvenog "crvenog" iz doba SFRJ koji je Jugoslovenima garantovao bezvizno putovanje u 80 država. A, postignuti bezvizni režim, kako kažu upućeni, ima i posebnu "težinu" u diplomatskim odnosima jedne zemlje.

- Pasoš je izraz vrednosti države kao partnera i jedan je fini argument u svim diplomatskim kontaktima - kaže Živadin Jovanović, nekadašnji ministar spoljnih poslova SRJ. - "Porast" vrednosti našeg pasoša, zapravo, dolazi kao izraz sve većeg značaja Srbije kao partnera u međunarodnim odnosima. U tom smislu, posebno su važni izuzetni rezultati naše zemlje u saradnji sa Kinom, jer jačaju međunarodni prestiž i rejting Srbije u svetu.

Nijedna država, po mišljenju našeg sagovornika, ne napreduje tako brzo u saradnji sa drugom najmoćnijom ekonomijom sveta kao naša zemlja.

- Prvi put u istoriji, kroz saradnju sa Kinom, Srbija koristi svoj povoljan geografski položaj kao faktor brzog ekonomskog i tehnološkog napretka - kaže Jovanović. - Saradnja sa Kinom, istovremeno, jača i geopolitički položaj Srbije. To jačanje dobrih odnosa sa najmnogoljudnijom zemljom sveta učiniće i Srbiju i njen pasoš još vrednijim. Sigurno je da sada poslovni ljudi iz Srbije postaju vrlo traženi partneri u drugim zemljama. To bi mogao da bude razlog zašto bi neki privrednici iz inostranstva poželeli da imaju naše državljanstvo i pasoš.


Aleksandar Vučić uručio je pasoš Stivenu Sigalu

Tekst: Aleksandar Vučić uručio je pasoš Stivenu Sigalu

Bezvizni režim sa Rusijom i većinom zemalja EU, kako kaže naš sagovornik, takođe daje posebnu "težinu" srpskom pasošu.

- Srbija je mala zemlja, ali je za ugled drugima kako se realizuju sloboda kretanja i prometa robe, kapitala i informacija - naglašava Jovanović.

- Naša zemlja nema psihološko-političkih barijera prema drugim narodima i otvorenija je od većine razvijenih zemalja EU i drugih regionalnih organizacija. Sve su to prednosti u pogledu spremnosti Srbije za tržišnu ekonomiju.

Političko otvaranje Srbije prema svetu, poslednjih godina, po rečima našeg sagovornika, visoki je kvalitet za sve diplomatske i privredne kontakte. Deo tih tekovina, kaže, Srbija s pravom baštini i od vremena SFRJ.

- Veliki broj zemalja za koje građanima Srbije ne treba viza pravi je pokazatelj koliki ugled Srbija sada ima u svetu - objašnjava Jovanović. - Vreme socijalističke Jugoslavije bilo je zlatno doba kada je naš pasoš mnogo vredeo. Sada se to doba vratilo i Srbija ponovo ima zavidan međunarodni položaj, a dobre ocene o pouzdanosti naše zemlje kao partnera u svim oblastima stižu i do najudaljenijih delova sveta.

SPREČITI ZLOUPOTREBE

NA sajtu "Nomad kapitalist" piše i da pasoš Srbije nije lako dobiti. Taj proces, kako navode, zavisi od razloga imigracije, i može da potraje pet do 10 godina. Najbrži način je, pišu, brak sa srpskim državljanima, jer se u tom slučaju, do srpske putne isprave "stiže" za tri godine!

- Sada kada je naš pasoš dosegao visoku vrednost nikako ne smemo dozvoliti da postane roba na crnom tržištu - kaže Živadin Jovanović. - Naše nadležne službe moraju preduzeti sve mere da pasoš Srbije brane od zloupotreba i falsifikovanja.

AMERIČKA VIZA

VIZA u pasošu našim državljanima i dalje je neophodna za ulazak u SAD, Kanadu, Veliku Britaniju, Australiju i Novi Zeland. Za njeno pribavljanje potrebno je mnogo dokumentacije poput dokaza o zaposlenju, primanjima, imovini, stanju na računu u banci, a do konačnog dobijanja vize čeka se i po nekoliko nedelja. U američkom bezviznom režimu, zasad je 27 država, a od članica EU u njemu nisu Hrvatska, Grčka, Bugarska, Kipar i Rumunija.

STRANCI SA NAŠIM DRŽAVLjANSTVOM

MEĐU poznatim strancima koji imaju državljanstvo Srbije i naš pasoš su Rejf Fajns, britanski glumac i reditelj, Arno Gujon, francuski humanitarac, Stiven Sigal, američki glumac, Adrijana Lima, brazilska manekenka, Čarls Dženkins i Demarkus Nelson, košarkaši Crvene zvezde. Putnom ispravom Srbije mogu se pohvaliti i Brazilac Kleverson Kordova Kleo, bivši fudbaler Partizana, kao i Evandru Goebelu, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde...
Pages: [1] 2 3 ... 10