SAJT Putovanja Dijete Zdravlje Poznati Saveti Vežbe Smeh i zabava Пиркетов Блог Marketing


Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
Avionom / Er Srbija je organizovala testiranje sistema za upotrebu interneta i mobilnog
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Septembar 26, 2015, 01:45:46 posle podne »
Er Srbija je organizovala testiranje sistema za upotrebu interneta i mobilnog telefona u avionu na redovnom letu Beograd - Brisel

Izvor: B92

Wi Fly Er Srbije

Ova novina će od 1. oktobra biti zvanično uveden na letovima srpskog avioprevoznika.

Er Srbija će biti prva aviokompanije u regionu i jedna od retkih u Evropi koja nudi tu uslugu, koju su osim putnika prvi mogli da isprobaju i tviteraši, blogeri i predstavnici medija.

Kompanija Er Srbija započela je sedmodnevnu fazu javnog testiranja nove usluge "Air Serbia Wi-Fly", koja omogućava pristup internetu i upotrebu mobilnog telefona na letu.

Očekuje se, kako se navodi u saopštenju kompanije, da će usluga biti omogućena na celoj floti Erbas aviona Er Srbije do kraja prvog kvartala 2016. godine.

Putnici na letovima dužim od jednog časa i dvadeset minuta će, kako je navedeno, dobiti besplatan vaučer za 30 minuta ili 20 MB internet pristupa i moći će da pruže povratnu informaciju o svom iskustvu.

Počev od 1. oktobra, usluga će biti zvanično uvedena u rad i omogućena na još tri aviona, a zatim će postepeno postati dostupna na svim avionima "erbas A319" i "A320" u floti Er Srbije, a očekuje se da će usluga biti omogućena na celoj floti "Erbas" aviona Er Srbije do kraja prvog kvartala 2016. godine.

Sistem za konekcije na letu omogućava bežični pristup internetu i uslugama mobilne telefonije, a ove usluge zajedno, kako je navedeno, čine rešenje "Air Serbia Wi-Fly", koje pokreće Panasonik global komjunikejšns suit (GCS).

Gosti će moći da se povežu na mrežu "Air Serbia Wi-Fly" i da koriste bežični širokopojasni pristup internetu preko svih svojih uređaja koji to podržavaju, uključujući pametne telefone, tablete i laptop računare, što će im omogućiti da iz svog udobnog sedišta u avionu šalju elektronsku poštu, da pretražuju internet, da ažuriraju svoje naloge na društvenim mrežama i još mnogo toga.

Korišćenje mobilnih telefona će se putnicima naplaćivati putem redovnog računa po važećoj tarifi za roming usluge.

Predstavnik Er Srbije Arsen Rudan je izjavio novinarima da je ovo zaista veliki dan za Er Srbiju i da su postavljeni novi standardi na našem nebu.

"Ovo je bio test, narednih sedam dana ćemo sistem usavršavati", rekao je Rudan.

On je kazao da su cene povoljne pošto će, na primer, za 4,9 evra moći da se kupi pola sata interneta sa brzinom od 20 megabita po sekundi.

Rudan je rekao da se koristi satelitski link, kao i da će se telefoniranje obavljati direktno i naplaćivati po roming tarifama.

Novinar Radomir Lale Marković, koji je isprobao sistem, kazao je Tanjugu da je veoma zadovoljan sa tom uslugom i da je za njega to bio najuzbudljiviji let pošto je uspeo da pošalje tvit, okači fotku na Fejsbuk i drugo.

"Nisam mogao ni da sanjam, samo pre godinu dana, da će ovo biti moguće i svaka čast Er Srbiji na ovoj usluzi. Stvarno sam srećan što i mi u Srbiji možemo da prednjačimo u nečemu", kazao je on.

Glumac Bojan Perić, koji je aktivan na društvenim mrežama i kao gost Er Srbije testirao novu uslugu, rekao je Tanjugu da je uspeo iz prve da se konektuje, pošalje tvit i poruku drugovima da je u avionu.

"Niko mi nije verovao da sam u tom trenutku u avionu i ubedio sam ih kada sam poslao jedan selfi, tako da je ovo iznenađenje za sve da postoji takva mogućnost i na našim letovima", kaže Perić.

On je dodao da je prvi tvit koji je poslao iz aviona bio u vezi sa vremenom u Beogradu i kako je bilo u tom trenutku na nebu.Bojan Perić je probao:

Citat
U Beogradu kiša? Evo malo #WindowView sunca, direktno sa 9,000m putem #WiFly usluge @AirSerbia

2
Verovatno si u pravu. Definitivno EU nije spremna za ovakav talas izbeglica, za ovakva dešavanja. Uopšte, nespremni su za sve za šta im SAD nije napisao kako da postupaju. Verovatno će i SAD morati uskoro da oseti sličan talas izbeglica. Biće zanimljivo samo odakle će dolaziti.
3
Nemačka uvodi privremeno kontrole na granici, a ova odluka će odmah stupiti na snagu, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer, dok se ta država bori sa pritiskom rekordnog priliva izbeglica.

Izvor: Bild- Nemačka privremeno ponovo uvodi kontrole - duž unutrašnjih granica (Evropske unije). Fokus će u početku biti na granici sa Austrijom - rekao je Mezijer na konferenciji za novinare.

- CIlj ovih mera je da se ograniči trenutni priliv u Nemačku i povratak standardnim procedurama kada ljudi ulaze u zemlju - kazao je Mazijer.

- To je, takođe, hitno neophodno iz bezbednosnih razloga - dodao je nemački ministar.

Potez Nemačke u suprotnosti je sa principima Šengenske zone, koja dopušta slobodu kretanja izmedju mnogih evropskih država.

Ipak, ovaj sporazum dozvoljava privremenu suspenziju.

Osim toga, Berlin više neće dozvoljavati izbeglicama da izaberu koja evropska država će ih primiti, istakao je Mazijer.

Tražioci azila moraju da shvate da "ne mogu da biraju države u kojima traže zaštitu", naveo je on.

Prema pravilima EU, prva zemlja ulaska obavezna je da rešava zahtev tražioca azila, ali je Nemačka ranije u praksi odbacivala ovo pravilo u slučaju izbeglica iz Sirije, preneo je AFP.

Železnički saobraćaj između Nemačke i Austrije suspendovan je već 12 sati. Iz nemačke železničke službe je saopšteno da će železnički saobraćaj sa Austrijom biti obustavljen do 5 sati ujutro u ponedeljak.

Ranije danas, nemački "Bild" je preneo da će nemačka savezna policija istovremeno proširiti kontrole koje sprovode "mobilne jedinice za kontrolu i nadzor" na području blizu granica - a to znači do 30 kilometara od granice prema Češkoj i Poljskoj, kako bi se sprečilo izbegavanje graničnih kontrola u Austriji. U tu svrhu okupljene su policijske snage savezne policije iz cele Nemačke.

Ja bih još zaključio:

Mislim da je počelo urušavanje Šengena i Evropske Unije. Naravno ovo se neće desiti odmah, ili za nekoliko meseci. Potrajaće, možda do maksimalno 5 godina, ali ne više. Prosto je nemoguće da opstane. Jedino će opstati ukoliko se SAD raspadne i Velika Britanija.
4
Prolazna soba / Zašto ljude privlači Legija stranaca?
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Septembar 09, 2015, 06:09:45 posle podne »
Legija stranaca je elitni deo francuske kopnene vojske, ali postoje mnoge stvari o njima koje šira javnost ne zna

Izvor: B92


Legija stranaca zvuči kao moćna vojska kojoj se pridružuju samo najodvažniji. Međutim, da li je to baš tako? Ukoliko vas zanima ova tema, možda vam sledeće činjenice nisu poznate.

Legionarima se usađuje stav 'borba do smrti', a predaja nije opcija

U aprilu 1863. godine, u borbi između francuske Legije stranaca i meksičke vojske, legionari su pokazali koliko su tačno odvažni.

Iako je u njihovom sastavu tada bilo svega 65 muškaraca, legionari su se borili protiv 3.000 vojnika u bici kod Kamarona. Uprkos gotovo nikakvim šansama, mala patrola legionara meksičkoj vojsci nanela je velike gubitke, odbijajući sve vreme da se preda. I ne samo to, nego su oni više puta pitali veliku vojsku hoće li se ona predati.

Na kraju je petorica muškaraca sposobnih za borbu ostala sama na imanju, i branili su se bajonetima do poslednjeg daha. Kad su se predali, Meksikanci nisu mogli da veruju da su se borili protiv te šačice muškaraca, a jedan je vojnik navodno izjavio: "Ovo nisu muškarci! To su demoni!"

Sećenje na tu bitku se obeležava i danas, a drvena ruka njihovog ubijenog kapetana Danžua i dalje je najvrednija stvar u muzeju legionara u Obanju.

Ranjeni legionari automatski dobijaju francusko državljanstvo

Iako vojske legionara dolaze iz 138 različitih država, svi mogu da postanu građani Francuske. Naime, nakon časnog služenja barem tri godine, mogu predati zahtev za državljanstvo, a ako su ranjeni na ratištu, mogu dobiti državljanstvo putem odredbe nazvane 'Francuz po prolivenoj krvi', što je francuska vlada počela da dozvoljava 1999. godine.

Više od 35.000 stranaca ubijeno je u akcijama dok su služili Legiji

Tokom istorije se na francusku Legiju stranaca - i njihove borce - gledalo kao na potrošnu robu. Stranci koji su se pridruživali (i dalje to čine), prihvatali su mogućnost smrti u dalekoj zemlji u zamenu za novi život s nekim smislom. Ali besmisleno žrtvovanje vremenom je postalo svojevrsna vrlina koju nema potrebe ni pokušavati razumeti.

Najbolje je to objasnio stari legionar Vilijam Langevajš: "Vreme nije bitno. Mi smo zvezdana prašina. Nismo ništa. Bez obzira umrete li s 15 ili 79 godina, za hiljadu godina to će biti potpuno nebitno. Dakle, od**bite sa svojim brigama o ratu".

Legija je nekad prihvatala sve - pogotovo kriminalce i neprilagođene - bez ikakvih dodatnih pitanja, ali danas moraju proći test

Od osnivanja, 1831. godine, Legija je postala utočište za sve s problematičnom prošlosti. Muškarci s policijskim dosijeima ili dezerteri iz drugih vojski mogli su doći i pridružiti se, a da ih niko ništa ne pita. Naprotiv, dobili bi novi identitet i mogli su da započnu novi život, potpuno čistog početka.

Ali iako i dalje primaju dezertere i osobe optužene za manje prekršaje, više im se nije tako lako pridružiti kao nekad. Prilikom regrutacije, muškarci moraju da prođu psihička, fizička i intelektualna testiranja, pre nego što počnu s ikakvim treningom.

Kasnije se proverava kolika je njihova motivacija, kako bi se razotkrili one koji nemaju dovoljnu volju da uspeju u vojsci.

Iako danas nije nužno da čovek beži od svoje prošlosti u trenutku kad odluči da se pridruži Legiji, svi novi legionari gube stari identitet i dobijaju novi, kog moraju da zadrže najmanje godinu dana tokom služenja vojske.

"Legionari počinju novi život kad se pridruže. Svakome od njih dozvoljeno je da njihova prošlost ostane tajna", objasnio je legionarski kapetan Mišel.

Plata i dodaci su skromni

Prilikom regrutovanja legionari bi komotno mogli da objave poster američkih marinaca na kojem piše: 'Ne obećavamo vam vrt pun ruža'. Naime, plata je skromna, kao i ostali dodaci, ali čini se da to nikome ne smeta, piše Business Insider.

Uprkos obećanju vrlo grubog života i mogućnosti slanja u borbu bilo gde na svetu, i dalje se hiljade muškaraca prijavljuje svake godine.

Legionari mogu očekivati ​​da će ih poslati da čuvaju neka područja ili direktno u žar borbe. Trenutno tako borave u Avganistanu i Maliju.

Početna plata im je oko 1450 dolara i nema povišica prvih nekoliko godina. A da je reč o maloj svoti dovoljno govori poređenje s najnižom platom američkog vojnika, koja iznosi 1546 dolara, a koja automatski prelazi na 1733 dolara nakon šest meseci.

Jedini veliki bonus u Legiji mogu naći ljubitelji pića, jer uvek ima više nego dovoljno alkohola. Čak i u ratnim zonama, legionari piju u slobodno vreme i poznati su po tome što mogu da popiju toliko da bi postideli i neke 'poštene alkoholičare'.
5
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / Posao za 1.000 medicinara
« Poslednja poruka od strane Goca poslato Septembar 08, 2015, 09:59:42 pre podne »
Novopazarsko udruženje "Reintegracija" pomaže mladima iz cele Srbije da se zaposle u Nemačkoj. Besplatno do papira. Potreban B-2 nivo poznavanja jezika

Izvor: Novosti

Belma i Dražena iz Priboja otišle u pečalbu

Odlukom nemačke vlade, od pre tri godine, da se neke struke proglase deficitarnim (medicinsko osoblje, školovani građevinari, informatičari, vodoinstalateri, električari, mehaničari.. .) i da se dobijanje radne dovole omogući i žiteljima zemalja koje nisu članice Evropske unije, otvorilo je mogućnosti za lakše zapošljavanje u Nemačkoj velikog broja građana Srbije. U realizaciju projekta odmah se uključilo i Udruženje "Reintegracija" iz Novog Pazara, koje godinama ima dobru saradnju sa nemačkim poslodavcima i jednu od najboljih škola nemačkog jezika u Srbiji.

- Trenutno smo najviše angažovani na projektu "Posao za hiljadu medicinskih radnika" u Nemačkoj. Najtraženiji su medicinski tehničari i medicinske sestre-pedijatri. Nekoliko stotina medicinara iz Novog Pazara, Priboja, Niša, Prokuplja, Leskovca i drugih delova Srbije uz našu pomoć već se zaposlio u Minhenu, Štutgartu, Berlinu, Frankfurtu i drugim nemačkim gradovima, cilj nam je da za dve-tri godine u Nemačku pošaljemo hiljadu medicinara koji ne mogu da se zaposle u Srbiji ili žele veću platu i bolje uslove u Nemačkoj. Oni koji su već u Nemačkoj potvrđuju da iz Srbije dolazi odličan kadar, poslodavci cene naše stručnjake, a pacijenti često traže da o njima brine medicinsko osoblje iz Srbije i sa prostora bivše Jugoslavije. Osim iskusnih radnika, nemački poslodavci spremni su da zaposle i mlade koji su tek završili ili završavaju neku od medicinskih škola - kaže Kadrija Mehmedović, kordinator ovog projekta i direktor "Reintegracije".

U "Reintegraciji" napominju da je za odlazak u Nemačku i dobijanje posla dovoljan B-1 nivo poznavanja nemačkog jezika, ali da je najbolje da kandidat u Srbiji položi i B-2 nivo, u tom slučaju, ako prođe test poslodavca, lako nostrifikuje diplomu i odmah dobija stalni posao u svojoj struci. U većini slučajeva poslodavac iz Nemačke finansira da kandidat koji ga interesuje na nekoliko dana dođe u Nemačku, gde se sa njim obavlja razgovor i gde se upoznaje sa poslom koji će obavljati.

- Nažalost, mnogo mladih i nezaposlenih ljudi u Srbiji zainteresovanih za rad u Nemačkoj, ili nema novca da plati kurs nemačkog jezika, koji obično traje šest meseci. Mi se trudimo da finansiramo 50 odsto kursa B-1, a da nam drugu polovinu kandidat plati kad se zaposli u Nemačkoj. Nemački poslodavci su pristali da unapred finansiraju kompletan kurs (i B-1 i B-2 nivo), jer tako dobijaju medicinskog radnika koga odmah mogu da uključe u posao. To će biti velika pomoć nezaposlenim medicinarima u Srbiji. Svakome iz cele Srbije ko je u grupi dvadesetak deficitarnih zanimanja spremni smo da pružimo svu potrebnu pomoć i pomognemo oko zapošljavanja u ovoj državi - dodaje Mehmedović.

DOGOVOR DRŽAVA

SPORAZUM koji su potpisali Nacionalna služba zapošljavanja Srbije i Ministarstvo rada i socijalne politike Nemačke dodatno je otvorio vrata zapošljavanju stručnjaka iz Srbije u Nemačkoj.

- Sve je manje onih koji u Nemačku odlaze "naslepo" i sa namerom da traže azil, a sve više onih koji odlaze "na sigurno" sa znanjem nemačkog jezika i dogovorom sa poslodavcem. Ovo je od velikog značaja za sve nezaposlene u Srbiji i za obe države - naglašava Mehmedović.
6
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / Obećana zemlja ima svoju mračnu stranu
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Septembar 05, 2015, 07:41:47 pre podne »
Švedska useljenička politika verovatno je među najdarežljivijima u svetu, ali ima i drugu stranu - poraznu statistiku integracije useljenika u radnu snagu.

Izvor: B92

Švedska

Slabo zapošljavanje useljenika, što je temelj prihvatanja u društvo, pomoglo je stvaranju etničke niže klase i dovelo je u pitanje otvorenost švedskog uma prema strancima i podstaklo jačanje krajnje desnice.

Skoro isto događa se i u drugim nordijskim zemljama.

"Nisam došao u Švedsku zbog socijalne pomoći", kaže Mahad Mohamed Muse, 27-godišnji anesteziolog koji nedavno pronašao posao u 'duty free shopu' na aerodromu u Stocholmu.

"Želim samo da mi se dopusti da živim svoj život u skladu sa svojom obrazovanjem”, dodao je.

Rođen u Saudijskoj Arabiji od somalskih roditelja, Muse je stigao u Švedsku u januaru 2014. i dobio stalno boravište dva meseca posle toga. Kaže da se od tada javio u 25 bolnica i medicinskih centara tražeći posao, ali nije dobio nijedan odgovor.


Većina Šveđana ponosna je na istoriju prihvatanja useljenika koja seže još iz doba prevrata u Čileu sedamdesetih godina prošlog veka, preko izbeglica iz iračko-iranskog rata osamdesetih, i sve do danas. Mnoga useljenička predgrađa sadrže živopisna igrališta i dobro održavane parkove, nasuprot getoiziranim imigrantskim četvrtima u, na primer, Parizu. Ali sada vlada osećaj da nekada homogeno društvo temeljeno na snažnom socijalnom sistemu polako puca.


Izveštaj Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) iz 2013. kaže da je stopa nezaposlenosti švedskih državljana rođenih u inostranstvu tri puta veća nego rođenih Šveđana. Slično je u Norveškoj, Danskoj i Finskoj.

Švedska i druge nordijske zemlje godinama su cilj hiljadama izbeglica zbog svoje tradicionalne otvorenosti, jake ekonomije, sigurnosti i socijalne zaštite. Švedska sirijskim izbeglicama automatski daje boravište i prihvata više azilanata po glavi stanovnika od bilo koje evropske zemlje.

Oko 15 odsto Šveđana rođeno je u inostranstvu, slično kao u Sjedinjenim Državama i dvostruko više od evropskog proseka. Istovremeno, nejednakost raste brže nego u većini razvijenih zemalja.

To pomaže uzletu krajnje desnice, čiji argumenti o ugroženosti radnih mesta i toliko dragocene socijalne stabilnosti padaju na plodno tlo.

Diskriminacija, birokratija, sindikati i strogi zakoni o radu otežavaju zapošljavanje jeftine radne snage i u kombinaciji s teškoćama u učenju švedskog pridonose neupešnoj integraciji.

Šveđani se šale da imaju najobrazovanije taksiste na svetu. Neretko ih voze inženjeri iz Iraka i drugih zemalja.

Otprilike 81.000 migranata zatražila je 2014. azil u Švedskoj. Jedino je Nemačka primila više zahteva. Za zemlju kojoj radno sposobno stanovništvo stari to je dobra vest, ali samo ako novopridošlice dobiju posao.


Izbeglicama iz Sirije, Afvanistana i Eritreje potrebni su smeštaj, obrazovanje i posao. Ali malo ih govori švedski, što je velika prepreka u traženju posla. Useljenici dobiju besplatne časove jezika, ali segregacija u stanovanju i školovanju znači da znanje švedskog ostaje samo osnovno.

Švedska se osvestila na problem niže etničke klase kad su 2013. izbili neredi u useljeničkim predgrađima Stokholma.

Centar nereda bila je četvrt Husbi, koja je nadohvat ruke od središta švedske IT industrije u Kisti. Ali mnogi se mladi žale da im je radno mesto izvan dosega.

"Osoba čije prezime zvuči švedski mora u proseku poslati deset prijava da bi ga pozvali na razgovor za posao. Nekom Muhamedu Aliju treba barem dvadeset", kaže analitičar Moa Bursell.

Kranje desni Švedski demokrati, koji su na izborima prošle godine udvostručili podršku na 13 odsto, sada u anketama dobijaju oko 20.

Njihov čelnik Džimi Akeson tvrdi da je integracija nemoguć projekt jer je nivo useljavanja previsok.

Ali se Mus, anesteziolog, i dalje nada da će pronaći posao u nekoj bolnici. "To mi je motiv za ustajanje svakoga jutra".
7
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / Austrija traži radnike, a evo kako da se zaposlite ako ste iz Srbije
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Avgust 30, 2015, 01:55:49 posle podne »
Austrijski Servis za zapošljavanje (AMS) saopštio je početkom meseca koja zanimanja su u toj zemlji deficitarna, što je privuklo veliku pažnju Srba koji žele da odu iz zemlje. Belma Cokić, poverenik za integraciju Srba u austrijsko društo pri ambasadi Austrije u Beogradu kaže za da za nalaženje posla u ovoj zemlji morate da prođete nekoliko koraka.

Izvor: 24sataVest o tome da Austrija traži 29.000 konobara, kuvara i pomoćnika, a da je pritom minimalac veći od plate programera u Srbiji zaintrigirala je mnoge Srbe koji žele da zarade koji dinar više. Ipak, od posla vas deli nekoliko koraka.

- Prvo je neophodno pronaći odgovarajućeg poslodavca u Austriji koji želi da vas zaposli. Danas se takvi poslovi pronalaze putem interneta, gde postoji veliki broj sajtova sa poslovima u Austriji, ili preko ličnih kontakata. Ipak, bitno je naglasiti da bi trebalo da se fokusirate na zanimanja koja su u toj zemlji deficitarna, jer to povećava verovatnoću da ćete dobiti dozvolu za rad - objašnjava Cokić.

Zanimanja na koje bi trebalo da se fokusirate, sudeći po najnivijim podacima, jesu ona iz oblasti ugostiteljstva - konobari, kuvari, pomoćnici u kuhinji, čistači i radnici na pakovanju robe najtraženiji su u Austiji. A budući da je od maja ove godine minimalna bruto zarada u hotelijerstvu i ugostiteljstvu 1.400 evra mesečno, jasno je zašto se sve više Srba interesuje za zaposlenje u ovoj zemlji.

Viza nije potrebna, ali da biste ze zaposlili, morate da imate radnu dozvolu.

- Reč je o takozvanoj crveno-belo-crvenoj karti ili Rot-Weiss-Rot-Karte, za koju kandidat aplicira u ambasadi nakon što je već pronašao poslodavca. Zatim se određuje na osnovu nekoliko kriterijuma da li ćete dobiti ovu dozvolu, a jedan od kriterijuma je upravo potreba za radnom snagom. Zato, na primer, nema veze što poznajete nekoga ko ima frizerski salon i želi da vas zaposli u Austriji, ako njima nisu potrebni frizeri već ih imaju dovoljno u svojoj zemlji - objašnjava sagovornica.

Poznavanje nemačkog jezika nije neophodno za dobijanje ove dozvole, ali jeste veliki plus. Kriterijumi po kojima se određuje ko dobija crveno-belo-crvenu kartu su kvalifikacije, radno iskustvo, poznavanje jezika, starost i studije u Austriji (za visokokvalifikovana zanimanja).

Ova karta objedinjuje radu i boravišnu dozvolu, i traje 12 meseci. Nakon što dobijete ovaj papir i poslodavca, stvar je poprilično jednostavna - možete da krenete da se pakujete.

Čuvajte se prevara

Iz Austrijske ambasade upozoravaju da mnogi pokušavaju da zarade varajući Srbe koji hrle u Austriju. Tako se po nekim jatovima nalaze oglasi u kojima se obećava pribavljanje austrijske radne dozvole nakon uplate „takse za vizu“ fizičkom licu ili firmu. Iz ove ambasade izričito savetuju da se nikakve "takse" ne uplaćuju, te da se umesto toga prvo obratite ambasadi.

Budući da je sve veći broj onih koji u ovoj državi traže svoje parče hleba, Austrijska ambasada redovno organizuje seminare informativnog karaktera o odlasku u Austriju, a o tome kada se i gde održavaju možete da se informišete na njihovoj Fejsbuk stranici.
8
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / Odg: Po čemu su neke zemlje poznate - svakako treba posetiti
« Poslednja poruka od strane Admin poslato Avgust 28, 2015, 03:39:52 posle podne »
Reklamni linkovi:
Rent a car agencija nudi Vam povoljne cene iznajmljivanja vozila , neogranicena kilometraza , dostava rent a car vozila na Aerodrom Nikola Tesla. Iznajmljivanje automobila Fiat, Renault, Mercedes, Citroent, Dacia.
In case you're interested in knowing more info on escort London, stop by www.londonpleasure.com
For more zarisa-london-escort consult the experts at zarisa-london-escort.com
Visit http://www.escort-london.com to find out more regarding escorts London.
9
Ambasade, DKP, Konzulat / Kako se postaje šef diplomatske misije
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Avgust 15, 2015, 09:53:09 pre podne »
Da bi neki diplomata postao Ambasador neophodno je da ga predloži ministar spolјnih poslova, kao njegov nadređeni, samostalno ili u dogovoru sa državnim vrhom.

Ana Hrustanović je novi Ambasador Srbije u Briselu i zgrada Ambasade Srbije u Briselu

Predlog se potom upućuje Odboru za spolјne poslove Vlade Srbije i Sekretarijatu za zakonodavstvo.

Ukoliko dobije pozitivnu ocenu formuliše se predlog kandidata za vladu koja tada zakazuje sednicu na kojoj donosi odluku da je neko kandidat za ambasadora, ali je ta odluka poverlјiva.

Zatim se traži agreman zemlјe primaoca, a kada se dobije, predlog ide kod predsednika države i on potpisuje ukaz o postavlјenju i akreditivno pismo.

Na kraju, to se objavlјuje u „Službenom glasniku”, čime neko i zvanično postaje Ambasador.

Biografija Ambasadorke Ane Hrustanović:
 
OBRAZOVANJE

• Univerzitet ”La Sapienza”, Rim, Italija, 2007
-Master II stepena, Evropske studije i međunarodni odnosi

• Državni ispit, Beograd, Srbija, 2006

• Univerzitet za strance, Peruđa, Italija, 2004
-Specijalizacija iz oblasti italijanskog jezika i kulture

• Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, Srbija, 1998
-Italijanski jezik i književnost

• Strani jezici
-Italijanski, engleski, nemački

PROFESIONALNO ISKUSTVO

• Ambasada Republike Srbije u Rimu, 2011-
- Izvanredni i opunomoćeni Ambasador Republike Srbije u Italiji
- Izvanredni i opunomoćeni Ambasador Republike Srbije na nerezidencijalnoj osnovi u  San Marinu
- Izvanredni i opunomoćeni Ambasador Republike Srbije na nerezidencijalnoj osnovi na  Malti
- Stalni predstavnik Republike Srbije pri FAO

• Ambasada Republike Srbije u Rimu, Rim, Italija, 2008
Ministar savetnik za politčke poslove

• Ambasada Republike Srbije u Rimu, Rim, Italija, 2007
Prvi savetnik

• Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Beograd, 2007
Kabinet ministra, savetnik

• Kabinet Predsednika Republike Srbije, Beograd, 2005
Koordinator za projekte

• Ministarstvo odbrane Srbije i Crne Gore, Beograd, 2004
Kabinet ministra - koordinator za odnose sa javnošću

• McCann-Erickson Group, Beograd, 2001
Menadžer za odnose sa javnošću

• YU INFO televizija, Beograd, 2000
Novinar

Udata je, majka sina Marka.
10
Evropa / Odg: Sa kojim dokumentima u R Crnu Goru
« Poslednja poruka od strane Admin poslato Avgust 12, 2015, 06:42:35 pre podne »
Da, i dalje može da se uđe sa starom LK, jer je predviđeno na nekim starijim LK da važe do (čini mi se) marta 2016.g. Iz tog razloga još uvek važe stare LK. Posle tog datuma više ne.

Ako drugara nisu ubacili u sistem i tada ga proverili ne znaju kada je ušao u CG, i tu si u pravu.

Ali....Pazi ovu situaciju:

Reši tvoj drugar da se u septembru vrati u R Srbiju, kako je i planirao, i dođe na neku od granica sa Srbijom. Da LK na uvid a granični policajac CG mu samo kaže: "Dajte mi prijavu boravka gde ste boravili".

Ovo je dovoljno da se tvoj prijatelj nađe u problemu. Jer, kada odete u CG u obavezi ste da se prijavite da ste stigli (u određenom roku) i prijavite vaš boravak. E, na osnovu te prijave policija zna (manje/više 1 dan) od kada boravite u CG. A ako nema tu prijavu...

Opet i tu zavisi raspoleženje graničnog policajca, ali ti samo navodim da to što ga na granici nisu "ubacili" u sistem ne znači da nemaju načina da izvrše neke druge radnje...

Nemoj ovo da ga uplaši....ali uvek ima to ALI. Razumeš?
Stranice: [1] 2 3 ... 10