SAJT Putovanja Dijeta Zdravlje Poznati Saveti Vežbe Smeh i zabava Пиркетов Блог Marketing
Bolji pregled Foruma za Mobilni i Tablet: Na dnu Foruma kliknite na WAP2


Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
Prolazna soba / Među rečima bez prevoda na engleski i jedna srpska - piše Independent
« Poslednja poruka od strane Simon poslato danas u 06:03:22 pre podne »
Među najlepšim stranim rečima koje opisuju blagostanje, ljubav i pozitivna osećanja koje će postati deo rečnika sastavljenog od izraza i pojmova koje širom sveta opisuju zadovoljstvo, po izboru novinara Independta, našla se i jedna srpska reč - MERAK.

Izvor: B92"MERAK, srpska reč, znači zadovoljstvo koje proističe iz malih stvari", naveli su novinari Independenta.
Po izboru novinara tog londonskog tabloida na listi lepih reči na kome rade engleski stručnjaci "merak" je ušla među one reči koje opisuju nešto divno a nije ih moguće prevesti na engleski. Slično je sa havajskom reči "aloha", koja se šriom sveta koristi kao pozdrav dobrodošlice, iako doslovno znači "dah prisustva".

"Merak", "aloha", turska reč "gumuservi" koja opisuje odsjaj meseca na vodi, ili "cveč" reč koju Velšani koriste da izkažu sigurnost zagrljaja, čine deo budućeg rečnika na kome radi psiholog Tim Lomas sa Univerziteta Istočni London.
Lomas koji je istraživao kako se pozitivna osećanja i blagostanje izražavaju na drugim jezicima, u budući rečnik, koji za sada ima nešto više od 200 reči uvrstio je i "monfesk" reč kojom Danici opisuju svežinu nakon dobrog sna.
Novinari su među tim rečima izabrali i japansku "nakama" koja označava bliske prijatelje, od kojih je jedan u drugoga zaljubljen platonski ali i "odal" kojom na Šri Lanki iskazuju lažnu ljutnju prema voljenoj osobi, holandsku "gezeligeid" koja izražava osećaj topline kada ste zajedno sa voljenom osobom.

Lomas je u tekstu za Žurnal Pozitivne Psihologije Lomas naveo da se na istraživanje odlučio u nastojanju da napravi protivtežu brojnim istraživanjima koja su akcenat stavljala na psihopatološke specifičnosti različitih kultura i društava.
"Ovo istraživanje imalo je za cilj da obezbedi prozor u kulturne razlie u konstrukciji reči koje iskazuju blagostanje, čime bi se, što je ambiciozniji deo projekta, ujedno proširio i emotivni rečnik i percepcija takvih pozitivinih osečanja!", rekao je Lomas.
Za sada u tom rečniku postoji nešto više od 200 pozitivnih, neprevodivih reči koje su podeljene u tri grupe. Prva se odnosi na osećanja - pozitivna i kompleksna, druga na međusobne odnose i bliskost a treća na karakter potencijale i duhovnost.
Među tim rečima je i kineska "Ži zi ži šou, ju zi ksie lao" kada držite ruku voljene osobe i starite zajedno, ali i protugalska kafun koja označava osećanje kada prođete prstima kroz kosu voljene osobe.
2
Avionom / Er Srbija prodala 24 leta za Njujork
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Maj 27, 2016, 05:30:39 posle podne »
Prvi let "Er Srbije" za Ameriku zakazan je za 23. jun, a karte su rasprodate, ne samo za taj, već za ukupno 24 leta, a leteće se pet puta nedeljno, javlja RTS.

Izvor: B92Kako navodi RTS, samo ovog meseca prodato je 1.000 karata za letove do Njujorka, a ukupno je prodato više od 12.000 karata.
Oni koji prodaju karte – agenti, kažu da je veliki uspeh za tek najavljenu liniju prodati unapred toliko karata. Ako znamo da je prosečan broj putnika u avionu "erbas A330" oko 250, to znači da su 24 leta za Njujork već rasprodata.
"Glavni oslonac prodaje je promotivna cena karte koja svim taksama iznosi 440 evra, u punoj sezoni cena je 680 evra", kaže agent prodaje karata Igor Vranješević.
Drugi važan činilac prodaje je usluga koja će u "Er Srbiji" biti mnogo bogatija nego kod konkurencije.
Promovisaće se domaći brendovi našeg keteringa, komfor u putničkoj kabini je veći, a tu je i mogućnost povezanih letova sa ostalim delovima Amerike.
"'Er Srbija' je zamajac privrede u regionu. Ona je prva kompanija koja je pokazala da se boljom uslugom i sa više rada može boriti i sustići konkurencija", kaže predsednik Privredne komore Srbije Mrako Čadež.
Trenutno se avion A330 nalazi na velikom remontu kokpita. Radi se potpuno novi enterijer. Najavljeno je da će u letelicu biti uveden i internet, koji će putnicima biti dostupan tokom čitavog leta.
3
Prolazna soba / Marselj: Od prestonice droge do evropske prestonice kulture
« Poslednja poruka od strane dragan poslato Maj 22, 2016, 07:44:13 pre podne »
Grad na jugu Francuske nikad nije smatran značajnom turističkom destinacijom. Međutim, Marselj može da ponudi toliko toga pa je prava šteta ne posetiti ga.

Izvor: B92


Marselj, drugi francuski grad po veličini (Lion je veći ako gledamo i okolinu), nekada je bio na poprilično lošem glasu. Krivicu snosi i Holivud, jer je u filmu "Francuska veza" prikazan kao evropska prestonica trgovine drogom. S obzirom na sve to, tek je u zadnjih desetak godina počela da se otkriva ona druga strana grada, pa je Marselj počeo da se doživljava kao atraktivno i poželjno mesto za odmor.
Uz tamo najpopularniji fudbal i njihov fudbalskii klub Marselj, koji igra na stadionu Velodrom kapaciteta 67.000 gledalaca, grad nudi i mnogo kulturnih sadržaja. Tako na primer možete da razgledate slavni dvorac Chateau d'If, u koji je Aleksandar Dima smestio svog junaka Edmonda Dantea, u svetu poznatog kao grof Monte Kristo. Isto tako, grad je doživeo brojne transformacije, od kojih je najvažnija preobražaj lučkog dela, s obzirom na to da je 2013. proglašen kulturnom prestonicom Evrope.
Svakako, turisti obavezno treba da razgledaju i četvrt Panier, koja obiluje muzejima i buticima. Kad ste već ovde, treba da odete i do stambenog bloka La Cite Radieuse, čiju izgradnju potpisuje slavni Le Korbizije.
Što se hrane tiče, postoji mnoštvo sjajnih mesta gde ne smete da propustite da probate bujabes, tradicionalni provansalski brodet koji potiče baš iz Marselja... Jedan od najboljih restorana Chez Ida, s čudesnim ambijentom u kome ćete se osećati baš kao kod kuće, a vredni su posete i AM par Alexandre Mazzia i nešto povoljniji, Da Paolo.
Bilo kako bilo, u jedno smo sigurni. Ovaj grad, koji je nekad predstavljan kao opasan, danas je pravi lepotan, pa vas poseta neće razočarati.
4
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / Plata 2.300 evra, minimalan bakšiš 600 EUR
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Maj 17, 2016, 02:19:18 posle podne »
Švajcarska kompanije turističkih rečnih brodova Viking River Cruises traži radnike na rečnim brodovima koji plove Evropom, a plata je i do 2.300 evra.

Izvor: Poslovni Dnevnik


Kandidati koji dobiju posao, mogu da očekuju Švajcarski ugovor o radu koji zaposlenima osigurava: platu i napojnice, penzioni fond, zdravstveno osiguranje, dečiji dodatak, dva meseca rada, i dve nedelje plaćenog godišnjeg odmora.

Ova kompanija traži radnike za poziciju sobarice, kuvara, pomoćnog radnika i konobara/konobaricu.

U zavisnosti od pozicije i zanimanja, plata se kreće od 1.150 do 2.300 evra uz minimalne napojnice od 600 evra.

Kao uslove za konkurisanje za ove pozicije navodi se između ostalog i radno iskustvo od najmanje dve godine na toj poziciji u hotelu sa četiri i više zvezdica ili na brodu, kao i obavezno znanje engleskog jezika.
5
Prolazna soba / Crna Gora: Opasno, "divljaju" sa cenama i pljačkaju goste
« Poslednja poruka od strane dragan poslato Maj 10, 2016, 01:25:53 pre podne »
Hoteli na Crnogorskom primorju trenutno beleže popunjenost i do 100 odsto, ali se strahuje zbog "divljanja" cena.

Izvor: B92


Brojni crnogorski hoteli su specijalnim paket aranžmanima i pristupačnim cenama privukli goste tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, koji simbolično otvaraju letnju turističku sezonu.

Kako je Pobjedi kazao direktor Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, svi hoteli na Primorju trenutno beleže dobru posetu.

"Imali smo uspešne praznike. Nismo imali problema ni sa saobraćajem, prolazilo se bez zastoja. I u drugim zemljama se prave putevi, gde ima gradnje ima i zastoja", kazao je Radulović.

Međutim, on smatra da su Crnoj Gori veći problem taksisti koji potkradaju turiste.

"Najveća su nam opasnost taksisti. Pre dva dana tri gosta iz hotela "Splendid" su platila taksi od Budve do "Splendida" 20 evra. Oni se više nikada neće vratiti u Crnu Goru. Taksisti jednostavno ne razumeju da ako ovako nastave jednog dana neće imati koga da voze. Ovaj problem eskalira i nikad nije bilo kao sada", ističe Radulović.

Što se tiče sezone, najavljuje dobru posjetu turista što se, kako kaže, može zaključiti iz dogovorenih letova. Kada se uzme presek, kako ističe, samo iz Moskve za Tivat su dogovorena 84 leta nedeljno u toku tri- četiri meseca.

"Spremni smo da dočekamo turiste samo da budemo pametni i da ne "divljamo" sa cenama. Moramo da unapredimo naš servis i da zamolimo nadležne da u taksi službe po gradovima na Primorju uvedu red kako ne bi pljačkali goste", kazao je Radulović.
6
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / Traže srpske inženjere, otvorena vrata i u svetu
« Poslednja poruka od strane Goca poslato Maj 08, 2016, 09:14:08 pre podne »
Gotovo svi mladi koji završe neki od tehničkih fakulteta brzo i lako dobijaju posao, dok je istovremeno na evidenciji NZS nekoliko hiljada pravnika i ekonomista

Izvor: B92


Osim njih, tu su i sociolozi i filozofi i drugi mladi obrazovani ljudi čije su šanse da dođu do posla u narednih nekoliko godina veoma male.

Strani poslodavci, a i domaći, već nekoliko godina žale se na to da u Srbiji ne mogu da nađu kadrove koje su im potrebni i pored toliko nezaposlene i kvalifikovane radne snage na Birou rada upravo zato što nedostaju stručnjaci u oblasti informacionih tehnologija i drugih tehničkih fakulteta.

Pošto se upravo pripremaju kvote za predstojeći upis na fakultete, a s obzirom na već iskazanu potrebu poslodavaca koja će biti sve veća i veća, moralo bi se voditi računa o potrebi privrede pa samim tim i omogućavanje većem broju svršenih srednjoškolaca da se upišu na neki od tehničkih fakulteta uz znanje da će tako brzo naći radno mesto.

Citat
Profesor Srđan Kolaković kaže da mladi ranije proizvodna zanimanja nisu prepoznavali kao nešto što je budućnost pa je interesovanje za takve smerove bilo opalo, dodajući da se ono sada vraća na velika vrata. “Investitori traže takve inženjere, veliki sistemi ih čak traže i na praksu, a od nas traže preporuku za svršene studente. Jednostavno, iz upisnih kvota jasno je da se proizvodna zanimanja vraćaju na velika vrata jer je i lestvica zapošljavanja za njih niža nego za kadrove koji upisuju druge smerove koji nisu zanatski. Zbog toga, uostalom, dolazi i do opadanja zanimanja za smerove koji nisu zanatski jer su mladi postali svesni toga da im ona ne donose siguran posao”, kaže Kolaković.

Prodekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu za investicije i saradnju s privredom profesor Srđan Kolaković objašnjava za „Dnevnik” da oni već nekoliko godina vode upisnu politiku usklađenu s potrebama privrede.

“Fakultet tehničkih nauka vodi računa o tome koja su to zanimanja atraktivna u ovom trenutku za zaposlenje i shodno tome smo i postali jedini fakultet na našem univerzitetu koji povećava kvote za upis na deficitarna zanimanja, a posebno na informacione tehnologije”, kaže profesor Kolaković.

“U poslednje dve godine smo duplirali kapacitete za upis na deficitarna zanimanja kao što su informacione tehnologije. Mi faktički u prvom upisnom roku već popunimo kvotu, odnosno upišemo više od 2.200 studenata u prvu godinu, od čega 900 na informacione tehnologije. No, i za ostala proizvodna zanimanja, ako što su mašinstvo, elektrotehnika, građevinarstvo u principu nemamo problema s upisom. Mladi shvataju da to jesu zanimanja koja im daju „zanat” koji im stvara budućnost”, ističe on.

Kako kaže, važno je istaći i da diplome našeg fakulteta – mašinstvo, građevinarstvo, elektrotehnika – otvaraju vrata da se zaposle gde god hoće, bez posebne nostifikacije jer se one svuda priznaju.

“Inženjerske komore Evrope su priznale naše diplome i, nažalost ili na sreću, mnogo naših svršenih studenata, i to upravo iz ovih inženjerskih struka, radi po celom svetu”, dodaje Kolaković.

Po njegovim rečima, čim krenu planovi za izgradnju nekog pogona u našoj državi, investitori se obraćaju njima i raspituju se o tome koliko tih kadrova školuju da bi mogli da planiraju.

“Oni hoće da zaposle većinom mlade ljude, zbog ambicioznosti, poznavanja jezika. U poslednju godinu-dve pojavili su se za zahtevom za mašinskim inženjerima, a inače, u protekle dve decenije imali smo problem da se neko upiše na taj smer “, rekao je Kolaković..
7
Avionom / Odg: Er Srbija: Otkazani letovi Beograd - Brisel do 4. aprila
« Poslednja poruka od strane Goca poslato Maj 02, 2016, 10:11:23 pre podne »
02.05.2016.

DELIMIČNO Brisel: Ponovo radi aerodrom!

Odlazni terminal aerodroma Zaventem u Briselu, koji je bio meta dvostrukog samoubilačkog napada u martu, u nedelju je delimično otvoren za putnike, saopštio je briselski aerodrom.

U napadu 22. marta na aerodrom 16 osoba je ubijeno i pričinjena je velika šteta.

Nakon otvaranja putnici na tri leta mogli su da se registruju danas poslepodne na odlaznom terminalu, navodi Aerodrom u saopštenju.

Kako prenosi AFP, odlazni terminal je velikim delom uništen u dvostrukom terorističkom napadu, a aerodrom je morao da bude potpuno zatvoren za putnički saobraćaj 12 dana.

Ponovo je otvoren 3. aprila nakon što su privremeno postavljene instalacije koje su omogućile 20 odsto uobičajenog saobraćaja u odlasku i taj se kapacitet od tada postupno povećava.

Od ponedeljka registrovanje za letove će se obavljati na odlaznom terminalu, navodi briselski aerodrom.

"Kapaciteti aerodroma se povećavaju do 80 posto broja putnika iz vremena pre napada", saopštio je Aerodrom, dodajući da se nadaju da će dostići puni kapacitet u drugoj polovini juna.
8
Naša iskustva sa turističkim agencijama / Džet Set travel otkazao putovanje šest sati pre polaska. Nevolje i u Rimu?
« Poslednja poruka od strane Goca poslato Maj 01, 2016, 03:23:30 posle podne »
Vlasnik na informativnom razgovoru u policiji. Turistički inspektori ušli su u agenciju "Džet set travel". Putnici prijavili da je ova agencija otkazala aranžman šest sati pre polaska na put. Tura za Prag otputovala

Izvor: Novosti


Turistički inspektori ušli su danas u agenciju "Džet set travel" (Jet set travel) pošto su prevareni putnici na dežuran telefon prijavili da je ova agencija otkazala aranžman šest sati pre polaska na put.

Dežurni inspektor i načlenik su odmah po prijemu poziva otišli u agenciju "Džet set", jer je danas u 12 časova otkazano putovanje na koje je 49 putnika trebalo da krene u 18 časova. Inspektor i načelnik pregledali su papire, sačinili zapisnik i uzeli podatke posle čega su započeli predviđenu proceduru. Nažalost, vlasnika nisu pronašli.

- Naši inpektori nastavili su da prate rad ove agencije kao i šta će se dešavati sa putovanjima koja su zakazana za večeras - kaže Gordana Radosavljević, v.d. pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomuniakcija zadužena za sektor Turističke inspekcije.- Naime, za večeras u 23 časa zakazana su dva polaska za Prag i Budimpeštu. Inspektor je dobio uveravanja da je putovanje plaćeno i da će biti ostvareno, ali nača ekipa će biti na terenu u zakazano vreme i lično se uveriti šta se dešava.

Prema nepotvrđenim informacijama u Italiji se nalazi grupa ove agencije čiji su turisti morali da doplate za smeštaj kako bi ostali u hotelu, u suprotnom moraće da se vrate u subotu kući.  Inspekcija nije mogla da potvrdi ove informacije, ali su pozvali putnike koji se nalaze u nepredviđenoj situaciji da se jave na telefon Turističke inspekcije 064-89-33-091 koji radi 24 časa dnevno.

Dobra vest za nesuđene putnike za Švajcarsku je da je ova agencije imala "YUTA garanciju". Naime, "Džet set" je dobio "YUTA garanciju", ali je zbog neprofesionalnog ponašanja prema kolegama trebao da je izgubi od 15. maja.

- Putnici koji nisu otišli na putovanje treba da se odmah posle praznika jave i dobiće novac - kaže Aleksandar Seničić, direktor YUTA Nacionalne turističke asocijacije.- Posle praznika ćemo napraviti spisak i svi će biti obeštećeni, jer se incident dogodio dok je važila YUTA garancija.


NEVEROVATNA CENA

Šestodnevni aranžman za Švajcarsku koštao je neverovatnih 155 evra!

Putnici su trebali da posete Cirih, Bern, Lucern, Montre, Ženevu i Vaduz (Lihtenštajn). Prodavanje aranžmana ispod nabavne cene najpouzdaniji je pokazatelj da je agencija na "klimavim nogama". Mnoge turističke agencije u Srbiji prodaju aranžmane za evropske gradove po izuzetno povoljnim cenama, ali ih i otkazuju uoči samog puta što je poseban vid prevare naših putnika što Zakon o turizmu, nazalost, ne prepoznaje.

OTPUTOVALI ZA PRAG, AUTOBUS KRENUO ZA BUDIMPEŠTU

Turisti agencije Džet set otputovali su u 18.55 za Prag kako je i bilo planirano programom, a putnici za Budimpeštu krenuli su nešto posle 22.30 časova. Ovo je Novostima potvrdila Gordana Radosavljević iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

U nacionalnom udruženju turističkih agencija u subotu 30. Aprila i tokom praznika uvedeno je dežurstvo kako bi oštećeni turisti mogli da se prijave za povraćaj novca ili eventualnu zamenu putovanja jer je ova agencija imala YUTA garanciju.

VLASNIK NA INFORMATIVNOM RAZGOVORU

Vlasnik agencije Džet set travel bio je, kako "Novosti" nezvanično saznaju u policiji na informativnom razgovoru.
9
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / Nemci traže radnike, plata do 6.500 EUR
« Poslednja poruka od strane Simon poslato April 24, 2016, 12:59:37 posle podne »
Nemački gigant Kontech GmbH traži radnika koji će održavati mašine, uz obavezno znanje nemačkog jezika, a plata je od 3.500 do 6.500 evra

Izvor B92


Kontech GmbH je preduzeće osnovano 1997 godine, bavi se mašinstvom, elektrotehnikom, industrijskim postrojenjima, razvojem softvera i razvojem hardvera, i predstavlja jedno od najjačih preduzeća ove vrste u Južnoj Nemačkoj.

Preduzeće je trenutno u potrazi za radnikom za održavanje mašina, muškarcom ili ženom, a na oglas se mogu javiti isključivo inženjeri mašinstva, elektrotehničari i slične delatnosti koje imaju povezanost sa izgradnjom i prilagođavanjem mašina.

Nužan uslov je dobro poznavanje nemačkog jezika, radno iskustvo u sličnim poslovima barem dve godine i završeno fakultetsko obrazovanje iz navedenih područja rada.

Preduzeće nudi zdravstveno osiguranje, penziono osiguranje, smeštaj, plaćeni godišnji odmor sa bonusom, kao i dodatke na platu.
10
Avionom / LOU KOST KOMPANIJA U SRBIJI Stiže "Rajaner" najjeftiniji avio prevoznik na svetu
« Poslednja poruka od strane Simon poslato April 20, 2016, 04:32:22 posle podne »
Irska avio-kompanija “Rajaner”, najjeftinija na svetu, potpisaće danas ugovor sa niškim aerodromom “Konstantin Veliki”

Izvor: Blic


To je šesta lou kost kompanija koja leti iz Srbije, a pored “Vizera”, druga koja će ubuduće leteti sa niškog aerodroma. “Vizer” sada leti ka Bazelu i Malmeu, a uskoro će i ka Dortmundu u Nemačkoj. Osim njih, sa beogradskog aerodroma lete i “Izidžet” za Ženevu, “Er Kairo” za Hurgadu, “Pegazus” za Istanbul i “Norvedžijan” za Oslo.

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je, gostujući na TV Pink, potvrdila da će danas u Nišu biti potpisan ugovor između Aerodroma Konstantin Veliki i "Rajanera" koji će, za početak, dva ili tri puta nedeljno imati letove iz Berlina za Niš.

Ova kompanija je inače poznata kao najjeftiniji avio-prevoznik na svetu i njene karte mogu da se kupe i za samo nekoliko evra, dok se u promotivnim kampanjama mogu naći i besplatno uz plaćanje avio-taksa.

Ono što, međutim, često zameraju ovom avio-pevozniku, ali i svim ostalim lou kost je nizak kvalitet usluge i skriveni troškovi, tako da često uz kartu koja košta 40 evra doplatite još 60 za prtljag.

Po pravilu avioni niskotarifnih kompanija isključivo koriste periferne, manje aerodrome. Lou kost prevoznici ne zarađuju puno od prodatih avio-karata po cenama od nekoliko evra, ali zato to nadoknađuju prodajom hrane, pića i razne đuti fri robe.

Sve što se nudi u avionu putnici dodatno plaćaju. Hrana i piće su skuplji od uobičajenih “zemaljskih” cena. Predati prtljag kod lou kost prevoznika nije besplatan i on se uvek plaća dodatno, ali i tu postoje različite tarife. Tako je, na primer, jedna torba 15 evra ako se plaća onlajn, 20 evra ako se plaća kasnije preko kol-centra ili sajta, a 30 evra ako se plaća pred poletanje na aerodromu.

Letovi četvrtkom i nedeljom

Linija Niš-Berlin biće uvedena od 4. septembra, najavljeno je danas u Nišu.

Irska avio kompanija "Rajaner" leteće s niškog aerodroma "Konstantin Veliki" četvrtkom i nedeljom, a karte će biti u prodaji već od sutra, 21. aprila.

Izvršna direktorka "Rajanera" za Istočni Mediteran Čiara Ravara kazala je na konferenciji za novinare da će početna cena karata na liniji Niš-Berlin biti 24,99 evra.

"Po ovoj ceni karte će se prodavati do srede, 27. aprila u ponoć. Nakon toga cena karte zavisiće od odnosa ponude i tražnje", izjavila je ona.

"Rajaner" očekuje ove godine 30.000 putnika na liniji Niš-Berlin.

Ona je dodala i da će niški aerodrom biti prvi u Srbiji sa kojeg će leteti avioni"Rajanera" .

"Naša kompanija stalno širi tržište, a Srbija će biti 32. zemlja iz koje ćemo leteti. Imamo 84 avio baze u evropskim gradovima, 1.800 linija i 330 letelica", kazala je Ravara.

Ona je rekla da je "Rajaner" sa 113 miliona putnika godišnje najomiljenija niskotarifna evropska avio kompanija.

Mihajlović: Ovo je jako dobra vest za Niš

- Ovo je jako dobra vest za sve građane koji će sada imati mogućnost da povoljno lete do nemačke prestonice, ali je ovo i jako dobra vest za Niš i za jug Srbije koji će imati koristi od putnika koje će im dovoziti "Rajaner"' - rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da se pretodne dve godine intenzivno radilo na osposobljavanju Aerodorma u Nišu te da je Vlada Srbije opremila ovaj aerodrome neophodnom opremom i za letove u zimskim i uopšte teškim vremenskim uslovima.

Mihajlović je poručila i da je sve spremno za direktne letove do Amerike te da se prvi let Beograd-Njujork očekuje 23. juna.

Jedina smo država u regionu koja ima direktan let do Amerike. To je velika stvar za Srbiju. Svi iz regiona će se slivati na naš aerodrom Nikola Tesla u koji se ulaže 20 miliona evra u proširenje kapaciteta. Izabrali smo privatizacionog savetnika koji će nam oomoći da podignemo aerodrome na viši nivo, rekla je Mihajlović i dodala da Nikola Tesla već ima pet miliona putnika što je najveći trend rasta u regionu.
Stranice: [1] 2 3 ... 10