Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
Vozom / Stadlerov voz za srpske zeleznice stigao u Srbiju
« Poslednja poruka Simon poslato Septembar 21, 2014, 12:33:06 pre podne »
Prvi elektromotorni voz Štadler, od ukupno 21 voza koje su Železnice Srbije kupile od te švajcarske kompanije, stigao je u Srbiju i očekuje se da bude uključen u saobarćaj već u decembru, rečeno je danas Tanjugu u Železnicama Srbije

Izvor: Novosti


Voz je juče stigao u železničku stanicu u Subotici i u narednom periodu će biti testiran što je neophodno za uključivanje u saobraćaj.

Reč o novim elektromotornim vozovima koje Srbija kupuje kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj od 99 miliona evra.

Drugi Štadlerov voz u Srbiju treba da stigne u prvoj polovini decembra, a treći do kraja ove godine. Nakon toga će sve do avgusta naredne godine u Srbiju pristizati po dva voza mesečno.

Kapacitet Štadlerovog voza je 465 putnika sa 12 sedišta prvog razreda, 224 fiksnih i 11 pomoćnih sedišta, kao i 230 mesta za stajanje. Reč je o četvorodelnim vozovima maksimalne brzine od 160 kilometara na sat.

Ugovor o kupovini 21 novog elektromotornog putničkog voza, vredan 99 miliona evra potpisan je 4. marta 2013. godine, nakon što kredit Evropske banke za obnovu i razvoj za nabavku ovih garnitura pre toga pune tri godine nije bio realizovan.

Drugi voz će biti izložen u Berlinu na predstojećem sajmu "Inotrans", najvećem međunarodnom sajmu transporta "InnoTrans 2014" od 23. do 26. septembra.

Inače, treća kompozicija je u završnoj fazi montaže, a na cetvrtom i petom vozu trenutno se radi na sklapanju enterijera i montiranju električne i pneumatske instalacije.

U toku je definisanje obima ispitivanja koje treba da se obavi jednim delom u Srbiji, na prvom isporučenom vozu, a drugim delom u inostranstvu na drugom proizvedenom vozu.

U Švajcarskoj je u junu obavljena i osnovna obuka za upravljanje i rukovanje novim vozovima. i edukaciju je zavšilo četiri inženjera za održavanje voznih sredstava i dvojica mašinovođa, a planirano je da se obuka nastavi u četvrtom kvartalu ove godine.

Švajcarski proizvođač je počeo i sa isporukom tehnicke dokumentacije, a sa isporukom prvog voza stići će i oprema, potrošni materijal i deo rezervnih delova.

Planirano je da se priprema za eksploataciju i održavanje novih švajcarskih vozova obavljaju u Depou za održavanje elektro-motornih vozova u Zemunu.

Novi srpski vozovi zameniće stare garniture za prevoz putika na elektrificiranim regionalim prugama Srbije.
2
Avionom / Od marta "easyJet" ukida liniju između Beograda i Milana
« Poslednja poruka Simon poslato Septembar 10, 2014, 08:46:32 posle podne »
Niskotarifna aviokompanija "easyJet" je potvrdila da gasi liniju Beograd - Milano (Malpensa) od marta 2015.

Izvor: aviokarta.net

Foto: flyflyacademy

"easyJet" je prošle nedelje objavio da je počela prodaja karata za letove u narednoj letnjoj sezoni koja počinje poslednjeg vikenda u martu, ali se u sistemu nije pojavio i let do Milana.

Ova kompanija je nedavno potvrdila i ukidanje linije Beograd - Rim (Fiumicino), koja prestaje 25. oktobra 2014.

"Možemo da potvrdimo da nastavljamo sa letovima po povoljnim cenama između aerodroma Malpensa u Milanu i Beograda tokom zimske sezone, do 27. marta 2015", potvrđeno je u odgovoru "easyJeta".

I dok je linija ka Rimu ugašena zbog slabe prodaje karata, prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, linija ka Milanu je bila uspešna. To je bila prva linija koju je "easyJet" uspostavio ka beogradskom aerodromu u aprilu 2013.g,

Prilikom najave nove linije ka Ženevi u oktobru 2013. godine iz "easyJeta" su izjavili:

"Zahvaljujući izuzetnim rezultatima koje smo postigli na ovoj liniji veoma brzo smo se odlučili da otvorimo i novu liniju. U prvih šest meseci na liniji do Milana prevezli smo preko 23.000 putnika što je dokaz da postoji ogromna tražnja na toj liniji".

Direktora "easyJeta" za Italiju Frances Ouseley je tom prilikom za naš sajt izjavila: "Došli smo na srpsko tržište sa jasnom idejom da ovde dugo ostanemo i da se širimo".

Posle godinu dana u Srbiji "easyJet" je uprkos dobrim rezultatima ukinuo dve od tri linije i zadržao samo Ženevu, na kojoj ima žestoku konkurenciju aviokompanija "Swiss" i "Etihad Regional".
3
Opšti korisni saveti / Odg: Nova opcija na Fejsu može skupo da vas košta: Saznajte kako da se zaštitite!
« Poslednja poruka Goca poslato Septembar 06, 2014, 03:02:39 posle podne »
Mnogo ljudi prenebegava ovu činjenicu i ne pazi na istu, pa kada stigne račun, jaoj meni. Ja imam inače kod Telenora paket za 500Mb besplatno mesec dana, i koristim WiFi i to je super. Povedite računa kada sklapate Ugovore. Najviše pazite baš oko INTERNETA, odnosno prenosa podataka. Android telefoni se apdejtuju i prave popriličan trošak. Ako niste prikačeni na WiFi a imate puno aplikacija-eto velikog računa.
Sećam se pre 2 godine ćerka je odslušala 4 pesme (MP3 format) i napravila oko 20 Mb protoka (VIP operater). Račun samo za ovih 20 Mb je bio 1.100,oo dinara.
Suprug je platio (mada mu nije bilo za pravo) i posavetovao je i objasnio kako da ne "baca" baš tako novac, i da postoje drugi načini da presluša omiljene pesme.
4
Opšti korisni saveti / Nova opcija na Fejsu može skupo da vas košta: Saznajte kako da se zaštitite!
« Poslednja poruka Simon poslato Septembar 06, 2014, 02:24:42 posle podne »
Portparol kompanije Fejsbuk izjavio je da su se trudili da video snimci troše što manje podataka za prenos, što ipak i nije slučaj, ali na svu sreću ovu opciju je moguće isključiti u samo nekoliko koraka

Foto: Reuters/Kurir

Fejsbuk je nedavno na svojim mobilnim aplikacijama omogućio automatsko puštanje video klipova u njuz fidu. Iako će ova funkcija nekim korisnicima dobro doći, može se desiti da će većini ona ipak napraviti velike račune za telefon, jer je utvrđeno da troši veliku količinu podataka za prenos.

Portparol kompanije Fejsbuk izjavio je da su se trudili da video snimci troše što manje podataka za prenos, što ipak i nije slučaj, ali na svu sreću ovu opciju je moguće isključiti u samo nekoliko koraka.

Ukoliko koristite ajfon sve što trebate jeste da odete u “Settings”, pronađete “Facebook” i otvorite tu opciju. Zatim idite u “Settings”, pa “Auto-play” i izaberite opciju “Off” ili ”Wi-Fi only” .

Ukoliko pak koristite android, otvorite Fejsbuk aplikaciju, idite na podešavanja, kliknite “App Settings”, i zatim odaberite opciju “Wi-Fi only” ili “Off”.

Na ovaj način ćete biti sigurni da krajem meseca neće stići neprijatno “iznenađenje” u vidu astronomskog računa za vaš mobilni telefon.

(Nadlanu)
5
Vesti, informacije / OPREZ-Elektronske cigarete opasne za maloletnike i trudnice. I biće zabranjene
« Poslednja poruka Simon poslato Avgust 27, 2014, 06:00:32 posle podne »
Srbija će morati da se prilagodi preporukama Svetske zdravstvene organizacije o zabrani upotrebe e-cigareta na javnim mestima.

Izvor: Blic

E-cigareta je zabranjena u Australiji, Kanadi, Izraelu, Meksikuo, Brazilu, Panami i Ujedinjenim Arapskim Emiratima - Foto: france24.com

Iako kasni sa merama u borbi protiv duvanskog dima, Srbija će na kraju morati da prilagodi svoje zakone i da ovaj proizvod tretira kao obične cigarete.

Dok ne bude dokazano da para koja se izdiše nije štetna za druge osobe koje se nalaze u okolini, na snazi će ostati zabrana korišćenja e-cigareta, pre svega tamo gde je zabranjeno i pušenje običnih cigareta, navedeno je u dokumentu koji je objavila SZO. Ova organizacija, takođe, traži od vlada da uklone skoro svuda automate za njihovu distribuciju. Vlastima je, takođe, preporučeno da zabrane prodaju e-cigareta maloletnicima, ocenjujući da njihova upotreba može da predstavlja “veliku opasnost” po tinejdžere i fetuse.

- Postojeći podaci pokazuju da ono što izbacuju e-inhalatori nikotina, a čiji su elektronske cigarete najčešće korišćen prototip, nije samo vodena para, kako se često ističe u marketinškom predstavljanju tih proizvoda - saopštila je SZO.

Predsednica Komisije za prevenciju upotrebe duvana pri Ministarstvu zdravlja dr Srmena Krstev objašnjava za “Blic” da Srbija već uveliko kasni sa svim merama koje se tiču kontrole duvana.

- Sve zavisi od političke volje. Već uveliko je trebalo da potpuno zabranimo pušenje u restoranima i kafićima, da na svim paklicama stoji slikovito upozorenje o štetnosti duvana, a kasnimo i sa strožom kontrolom reklamiranja duvanskih proizvoda. Takođe, pušenje e-cigareta bi trebalo zabraniti na javnim mestima. S obzirom na to da je naša zemlja potpisnica Okvirne konvencije o kontroli duvana SZO, obavezni smo da naše zakone uskladimo sa svim preporukama - ističe doktorka Krstev, i kaže da zdravstvene posledice korišćenja elektronskih cigareta još nisu poznate, ali i da neka istraživanja pokazuju da su one samo uvod u pravo pušenje.

Ona smatra da su ove cigarete štetne jer sadrže nikotin i hemijske materije koje su kancerogene.

Citat
Šta je e-cigareta
E-cigareta je izgledom slična pravoj cigareti, a proizvodi paru nalik duvanskom dimu. Ima raznih modela, a cena se kreće od 1.000 do 7.000 dinara. Kako bi u potpunosti izgledale kao obična cigareta, neke imaju ugrađenu LED diodu koja se pali svakim povlačenjem dima. Mogu da sadrže i arome po želji pušača. Neke od njih su duvanske, neke voćne, a postoje i one od kafe, vanile, čokolade ili mentola.
6
Naše radnike žele u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Norveškoj, gde kao vozači, taksisti ili vaspitači mogu da zarade do deset srpskih plata

Izvor: Kurir info

Dežela zove... Železničari traženi

Vodoinstalateri, vozači, taksisti, mašinovođe, vaspitači i nastavnici bez problema mogu da nađu posao u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Norveškoj. Plata je i desetak puta veća od prosečne u Srbiji, a najvažnije je da nađete posrednika i poslodavca koji vas neće prevariti.

Nemačka, prema poslednjim istraživanjima, traži savremena zanimanja poput mehatroničara, stručnjaka koji objedinjuje znanja iz oblasti mašinstva, ali i mašinovođe, koje plaća 2.000 evra. Kako vozač lokomotive u Srbiji zarađuje oko 470 evra sa svim dodacima, ispada da bi za isti posao u Nemačkoj zaradio četiri puta više.

U Švajcarskoj, s druge strane, bez problema posao mogu naći radnici sa srednjom školom, a ima mnogo radnih mesta i za vozače i ugostiteljske radnike.
Austrijanci najviše traže majstore za rad na CNC mašinama, krovopokrivače, zavarivače i limare. U Norveškoj bi parče hleba mogli da zarade vaspitači i nastavnici, psiholozi i taksisti.

Traže nas i na Istoku

Konobar u Austriji, računajući bakšiš, može da zaradi i 4.000 evra. Oko 500 evra više čeka kuvare i vozače autobusa u Norveškoj, ali i 60 odsto skuplja hrana nego u EU. Minimalna plata za medicinske radnike u Nemačkoj je 1.900 evra, koliko za isti posao primaju i Nemci, a početna plata za lekare je 2.500 do 3.000 evra.

Preko Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) nezaposleni mogu trenutno otići u Nemačku i Japan. Nemci traže medicinske sestre i tehničare, a Japanci nastavnike engleskog. Saradnja sa Nemačkom zasnovana je na sporazumu sa Nemačkom službom za zapošljavanje i od potpisivanja marta 2013. u tu zemlju je otišlo 150 medicinara.
- Trenutno firma „Džonsons kontrol“ iz Mađarske traži radnike za obradu kože, i to njih 15, bez kvalifikacija, tamo će ih i obučiti. Škola jezika u Japanu traži nastavnike engleskog jezika - navodi Boško Latković, načelnik Odeljenja za sprovođenje međudržavnih sporazuma i naknada NSZ.

Rad na crno manje plaćen

Agencije za zapošljavanje u inostranstvu moraju, kako kaže Latković, imati licence Ministarstva rada.
On kaže da naši pečalbari najviše greše što pristaju na uslove koji nisu isti kao za državljane zemlje u koju idu. Takođe, odlučuju se na put kada poslodavac samo kaže „dođite, a onda ćemo srediti papire“.

- Nema odlaska bez radnih dozvola i viza ako su potrebne jer će onda najverovatnije raditi na crno, pa im se to ili neće platiti ili će se platiti manje. Najbolje je da se ne putuje bez ugovora o radu ili eventualno zvaničnog pisma o namerama, čime se poslodavac obavezuje da će vas zaposliti - savetuje Latković.

Građani Srbije, prema istraživanju NSZ iz maja, najviše se raspituju za posao u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Najviše se interesuju za posao medicinskog tehničara i tehničare različitih specijalnosti. Informacije o mogućnostima rada u inostranstvu građani mogu dobiti u sedam migracionih servisnih centara NSZ.


Citat
Znanje je plaćeno - NAŠI RADNICI NISU JEFTINI

Boško Latković kaže da postoje stroga pravila za rad u Nemačkoj. Neophodna su srednja stručna sprema, poznavanje jezika i stručni ispit. Obično je problem nedovoljno znanje nemačkog jezika, a ponekad i poslodavci iz ove zemlje odustaju od angažovanja naših građana jer imaju dodatne troškove, na primer za nostrifikaciju diplome, pa se odlučuju za radnike iz EU. Visina plate za naše radnike ne sme da bude niža od one koja je propisana zakonom države za zanimanje koje će lice obavljati.

Citat
ČINJENICE - Saveti za odlazak u pečalbu

- saznajte što više o poslodavcu
- saznajte gde ćete i šta raditi - saznajte uslove koji su potrebni, odnosno ono što će ispuniti poslodavac
- saznajte da li će vam se u zemlji u koju idete priznati kvalifikacije koje imate
- proverite da li je agencija koja posreduje licencirana
- ne krećite bez radnih dozvola ili viza
- ne krećite bez ugovora o radu ili bez pisma o namerama
7
Opšti korisni saveti / Kako pravilno prati voće i povrće?
« Poslednja poruka Simon poslato Avgust 14, 2014, 11:01:05 pre podne »
Poštujući nekoliko jednostavnih saveta, zaštitite sebe i ukućane od trovanja sirovim namirnicama.

Izvor: B92Pre čišćenja voća i povrća, potrebno je očistiti i radnu površinu, daske i pribor za sečenje i dobro oprati ruke sapunom i toplom vodom. Ako pribor nije čist, bakterije s površine sirove hrane mogu doći u unutrašnjost tokom sečenja i guljenja.

Kako bi voće i povrće bili sigurni za jelo, potrebno ih je dobro oprati kako biste se rešili svih bakterija i hemikalija koje se nalaze na površini, a ispiranje pod mlazom vode često nije dovoljno.

Zeleno lisnato povrće je tako potrebno razdvojiti i držati potopljene u vodi nekoliko minuta. Potom listove treba ocediti i ponoviti postupak. Voda će biti dovoljna za povrće organskog porekla, ali ako niste sigurni u metod uzgoja, operite ga i sirćetom.

Pomešajte dve šoljice vode s pola šoljice destilovanog belog sirćeta i u mešavinu umačite listove povrća pet minuta pa isperite čistom vodom. Osušite čistim kuhinjskim krpama. Tako se smanjuje, ali ne uklanja prisustvo bakterija, a sirće delimično može uticati na teksturu i ukus hrane.
Povrće poput brokolija i karfiola potrebno je držati u hladnoj vodi jedan minut pre pranja vodom ili kombinacijom sirćeta i vode. Povrće i voće s debljom korom, poput paradajza i manga, potrebno je pre pranja iščetkati četkom namenjenom isključivo za sirove namirnice.

Potrebno je oprati i plodove čija se kora ne jede, poput lubenica i dinja, kako bakterije s površine ne bi došle na meso tokom sečenja. Većina bakterija će se zadržati i na ostacima zemlje kojima neko povrće i voće mogu biti prekriveni. U tom slučaju je potrebno najpre isprati namirnicu pod mlazom vode, zatim je dobro istrljati pa tek onda pripremati za jelo. Osim sirćeta, protiv pesticida i bakterija deluje i kombinacija soli i limunovog soka. Napunite posudu vodom i dodajte joj kašiku soli i sok jednog limuna. Stavite u mešavinu željeno voće ili povrće i pustite da stoji 10-15 minuta. Nakon toga isperite pod mlazom vode, osušite i poslužite.

Ako ne želite da perete namirnice ničim drugim osim čistom vodom, onda ih potopite tokom noći u vodu i sledećeg jutra isperite mlakom vodom. Povrće i voće nemojte prati čim ga kupite, jer će se tako brže pokvariti. Na bilo koji od navedenih načina namirnice operite neposredno pre upotrebe.

Sprej za uklanjanje hemikalija mora delovati barem deset minuta

Povrće i voće mogu se oprati i pomoću spreja jednostavnog za pripremu. Kupite bočicu s raspršivačem i operite je. Ulijte u nju kašiku sveže ceđenog soka limuna, dve kašike sirćeta i 250 ml vode. Dobro zatvorite i žestoko protresite kako bi se sastojci izmešali. Voće i povrće pre upotrebe poprskajte tom mešavinom, pustite da deluje desetak minuta i isperite pod mlazom hladne vode. Čistom krpom obrišite pre guljenja i sečenja. Nakon ispiranja, ukus i miris sirćeta se neće osetiti.

Najmanje se tretiraju kelj, patlidžan, karfiol i ananas

Unos voća i povrća tretiranog pesticidima moguće je smanjiti kupovanjem organski proizvedene hrane, ali je to mnogima finansijski neprihvatljivo.

Ukoliko ne možete doći do organskih namirnica, birajte one koje se najmanje tretiraju pesticidima. U tu grupu spadaju kelj, luk, špargle, patlidžan, dinja, karfiol, mango, kivi, avokado, ananas i grejp.
Kod agruma je, međutim, potreban dodatan oprez i ne preporučuje se upotreba njihove kore, na primer u spremanju kolača.
8
Prolazna soba / Sedam razloga zašto morate da posetite Ekvador
« Poslednja poruka Simon poslato Avgust 14, 2014, 09:13:08 pre podne »

Kad se konačno završila gungula u Brazilu, sad je savršeno vreme da posetite obližnji Ekvador. Ovaj raj na zemlji nudi putnicima pravi festival avantura na otvorenom – od predivnih plaža, planina do ostrva Galapagos.

Izvor: B92Ne morate brinuti o valuti
Od 2000. godine posetioci više ne moraju da brinu koja je valuta u Ekvadoru i da li će moći da dobiju tu valutu u domaćim menjačnicama jer je službena valuta američki dolar. Uprkos tome, cene su relativno niske, tako da ćete dobiti puno više nego što biste dobili kod Amerikanaca.

Vreme
Da li ste ikad pomislili da postoji mesto na zemlji gde proleće nikada ne prestaje? Niste? E pa Ekvador je takvo mesto. Prosečna godišnja temperatura ovde se vrti na oko 20 Celzijusa. Zbog svoje veličine uvek postoji jedan deo Ekvadora koji ima sunčano vreme i ugodnu temperaturu, tako da u bilo koje vreme da dođete uvek ćete naći mesto gde ćete moći da se izležavate na suncu.

Plaže
Sa preko 853 kilometara obale nije ni čudo da se u Ekvadoru nalaze neke od najlepših plaža na svetu. Salinas, Puerto Lopez i Salango su idealni obalni gradovi ako ste željni ronjenja. Ako više volite zabavu onda je Atacamer definitivno pravi grad za vas. Naravno i ostrvo Galapagos je pravo mesto za zabavu.

Planine i vulkani
Ako volite da vam je odmor malo više aktivniji dobrodošli u Ande i Cotopaxi nacionalni park. Cotopaxi vulkan je jedan od najviših vulkana na svetu i od 1738. godine eruptirao je čak 50 puta.

Gradska vreva
Quito, glavni grad Ekvadora, je jedan od prvih gradova na svetu koji je uvršten na UNESCO listu kulturne baštine. Isto tako je i najviši grad na svetu, gledano po nadmorskoj visini, i s njega možete uživati u prekrasnim pogledima.
Noćni život ovde je više nego zabavan, a vrhunac noći su karaoke. Da, karaoke. Koliko god bez veze zvučalo, ali ove karaoke jednostavno morate čuti. A lokalna hrana? Svakako preporučujemo da posetite jedan od domaćih restorana.

Hrana
Kad govorimo o lokalnoj hrani ona je raznolika kao i sam krajolik. Morski plodovi i ribe ono su što čine okosnicu ekvadorske kuhinje. Međutim, ako se uputite prema planinama uživaćete u raznim specijalitetima od krompira i kukuruza. Od mesa na meniju je svinjetina i piletina.

Noćni život
Prava zabava uvek se odvija u četvrti Plaza Foch u glavnom gradu Quito. Ova četvrt prepuna je barova, klubova i restorana. Manji gradovi, poput Montanite, prepuni su otvorenih kafića s predivnim pogledom na more. Najomiljenije pivo je Pilsner, a idealni koktel kojim ćete zaokružiti svaku večeru je Canelazo. Reč je o toplom koktelu sa cimetom, vodom, šećerom i rumom.
9
Državljanstvo / Odg: Koja je procedura dobijanja izvoda iz matične knjige jugoslovenskih drž...
« Poslednja poruka Lespot poslato Avgust 13, 2014, 04:54:18 posle podne »
ADMINISTRATOR Foruma:
Citat
Sadržaj uklonjen zbog neprikladnog sadržaja/spama.
(Obratite se našem Marketing timu).
10
Avionom / "JET Airways" nudi promotivne karte do Njujorka i Toronta
« Poslednja poruka Admin poslato Avgust 07, 2014, 05:21:45 pre podne »
Indijska aviokompanija "JET Airways" nudi promotivne karte za letove iz Beograda do Njujorka i Toronta.

Putnici mogu da lete ovom kompanijom do Amerike preko Brisela zahvaljujući saradnji koju kompanija ima sa "Er Srbijom".

Izvor: Aviokarta.net


Jet Airways održava letove Mumbaj - Brisel - Njujork (JFK) i Delhi - Brisel - Toronto, a putnici iz Beograda mogu da se priključe ovom letu u Briselu do koga mogu da dođu letom Air Serbije.

Za ovakvo putovanje se izdaje jedinstvena karta Jet Airwaysa sa njihovom cenom, a ona je za ovu promotivnu priliku veoma povoljna.

Povratna karta do Njujorka sa svim taksama i sa nadoknadom za izdavanje je 605 evra. Ova cena je dostupna za putovanja od 1. septembra do 31. maja uz izuzetak perioda između 15. decembra 2014. i 15. januara 2015. Prodaja karata do Njujorka po promotivnim cenama važi do 31. avgusta.

Povratna karta do Toronta sa svim taksama i sa nadoknadom za izdavanje karte je 615 evra, ako je putovanje u periodu od 01. novembra 2014. do 11. marta 2015, uz izuzetak u periodu od 16. decembra 2014. do 7. januara 2015, i 645 evra za putovanje u periodu od 16. avgusta do 31. oktobra 2014. godine. Karte po promotivnim cenama od Toronta se mogu kupiti do 21. avgusta 2015.


Indijski avioprevoznik Jet Airways je deo Etihadove alijanse zasnovane na vlasničkom udelu ove kompanije. Toj, još uvek neformalnoj, alijansi osim ove dve aviokompanije pripadaju i Air Berlin, Air Seychelles, Aer Lingus, Virgin Australia, Etihad Regional i Air Serbia.

Link avio kompanije "JET AIRWAYS": http://www.jetairways.com/EN/GL/Home.aspx?gclid=CLiX0pyZgMACFXDKtAodWx4AgA
Stranice: [1] 2 3 ... 10
Sajt Vremenska prognoza Пиркетов Блог Putovanja Dijete Zdravlje Poznati Saveti Vežbe Marketing