SAJT Putovanja Dijete Zdravlje Poznati Saveti Vežbe Smeh i zabava Пиркетов Блог Marketing


Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
Avionom / Ethiopian Airlines: Nova promocija za srpsko tržište
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Januar 08, 2015, 06:01:22 posle podne »
Nova promotivna akcija Ethiopian Airlinesa za srpsko tržište počela je 2. januara.

U tom periodu će moći da se kupe karte po povoljnim cenama do 22 afrička grada sa presedanjem u Adis Abebi, glavnoj bazi i čvorištu njihove nacionalne aviokompanije.

Ethiopian za naše tržište nudi povoljne konekcije u saradnji sa srpskim nacionalnim prevoznikom Air Serbia prema ugovoru o zajedničkoj prodaji letova.

Sve destinacije koje su na popustu možete videti u tabeli.

Destinacija   Cena

Adis Abeba....................................   620 €
Johanesburg..................................   661 €
Lagos........................................... 715 €
Najrobi.......................................... 650 €
Akra.............................................   739 €
Abidžan.........................................752 €
Dar es Salam, Kilimandžaro, Zanzibar.....697 €
Mombasa........................................690 €
Kartum...........................................718 €
Luanda............................................688 €
Lusaka............................................690 €
Kigali..............................................687 €
Harare.............................................698 €
Douala............................................711 €
Kinšasa...........................................688 €
Džibuti............................................727 €
Librevil.............................................720 €
Abudža, Kano....................................715 €
Entebe.............................................704 €

Ovaj sporazum omogućava prodaju karata do krajnje destinacije prema cenovnoj politici Ethiopiana i uz korišćenje letova Air Serbije do transfernih tačaka u Rimu, Milanu, Frankfurtu i Parizu.

Krajnje cene koje su ponuđene zavise od izabranog evropskog transfernog aerodroma, ali je razlika do najviše 20-tak evra.

Prema promociji povratna karta do Adis Abebe sa svim taksama i nadoknadom za izdavanje karte je 620 evra.

Uz presedanje u Adis Abebi putnici dalje mogu nastaviti putovanje do mnogih značajnih gradova u Istočnoj, Zapadnoj, Centralnoj i Južnoj Africi.

Cene se odnose na povratne karte sa svim taksama i doplatom za izdavanje karata. Prodaja važi do 31. marta 2015. godine.

Cene su najniže moguće za date destinacije i zavise od izabranog transfernog aerodroma u Evropi.

Aviokompanija zadržava pravo promena, a navedene cene zavise od raspoloživosti.


Mapa: Afričke destinacije Ethiopian Airlinesa koje su dostupne putnicima iz Srbije
2
Vesti, informacije / Tri stvari koje treba da znate o aknama
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Januar 05, 2015, 01:36:36 pre podne »
Neki se na spomen „akni“ uglavnom prisete davno prošlog pubertetskog perioda života. Međutim, nekima su one svakodnevni problem koji ih prati i u odraslom dobu.
Izvor: B92
Bilo da vam lice samo povremeno „bukne“ ili se s aknama borite duže nego što ste spremni da priznate, verovatno ste čuli mnogo teorija o tome šta ih izaziva.
Iako među njima ima mnogo mitova, treba jasno razdvojiti one koje su naučno dokazane. Mi vam predstavljamo nekoliko:
Stres izaziva pojavu akni
Iako mnogi ljudi ne vide povezanost između stresa i pojava na koži, istina je da stres može pogoršati stanje vašeg lica, čak iako inače imate sasvim ujednačen ten.
Stres je naročito štetan po ljude koji su skloni aknama, a kod onih koji ih već imaju može pogoršati stanje kože.
Ishrana utiče na akne

Pojedine namirnice zaista mogu izazvati pojavu akni, ili pogoršati stanje kože. Poslednji naučni dokazi upućuju na hranu visokog glikemičkog indeksa, odnosno bogatu prostim ugljenim hidratima, poput belog pirinča i belog brašna. Izbegavajte prerađevine, ukoliko želite da popravite ten.
Nisu sve akne iste

Ako ste ikada primetili da vam se neposredno nakon nekog stresnog događaja pojavilo više akni, budite sigurni da ne umišljate. Ipak, te akne nisu iste kao one koje se inače javljaju.
One se nalaze nešto dublje u koži i mogu biti bolne na dodir.

Lečenje akni je neophodno jer one u velikom broju slučajeva ostavljaju ožiljke koji se vrlo teško uklanjaju. Ne postoji jedna terapija koja može biti univerzalna. Terapija je zavisna je od tipa i osetljivosti kože kao i od tipa bubuljica. Ako je stanje uzrokovano hormonalnim disbalanskom potrebno je lečiti hormonski status, pored lečenja promena na koži.
Tokom terapije mogu se koristiti losioni i kreme koji imaju antiseptično i komedolitičko dejstvo, kao što su salicilna kiselina, benzoilperfoxid, azelaična kiselina, retinoidi ili lokalni antibiotici. Značajno poboljšanje i ubrzanje dejstva terapije mogu doneti pilinzi sa alfa kiselinama, beta kiselinama, salicilnom i azelaičnom kiselinom. Takođe, laserska terapija bubuljica može biti vrlo uspešna ali ima samo trgenutno dejstvo.
Po završetku bilo koje lokalne terapije, bez obzira da li je to laser, krema ili piling, pacijenti moraju dobiti preparate za održavanje dobrog stanja lica a čija je uloga da drže pod kontrolom dalji rad lojnih žlezda. Kod teških oblika akni koriste se antibiotici ili izotretinoinske tablete tokom 4 do 6 meseci.
3
Vizni režim Srbije i sveta prema Srbiji / Novosti oko ulaska u Tursku od 01.januara 2015.g.!
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Decembar 24, 2014, 07:36:08 pre podne »
Od 01. januara 2015. godine za ulaz u Tursku pasoš vam mora važiti minimum 60 dana i više. Više o ulasku u Tursku i viznom režimu sa Turskom pročitajte u delu o viznom režimu na strani >>> O V D E <<<<
4
Vozom / Voz budućnosti kroz cev ide 1.200 km/h!
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Decembar 22, 2014, 07:28:41 pre podne »
Milijarder Elon Mask uložio u razvoj sistema velikih pneumatskih cevi, koji će omogućiti putovanje ogromnom brzinom

Izvor: Kurir

Budućnost je stigla... Koncept novog voza

LOS ANĐELES - Kad je milijarder Elon Mask rekao da ima revolucionarnu ideju za novu vrstu transportnog sistema koji bi umesto standardnih šina koristio tube, svi su mislili da preteruje.

Međutim, njegova firma „Hajperlup transportejšen tehnolodžiz“ sad je na korak od stvaranja solarnog voza koji će ići brzinom od 1.200 kilometara na sat.

Razvoj

Osnivač „Pejpala“ i „Spejseksa“ veruje da će s novim sistemom za putovanje između Los Anđelesa i San Franciska biti potrebno svega pola sata, što je upola manje nego avionom.

Na projektu radi oko 100 inženjera iz „Boinga“, NASA, „Erbasa“, „Spejseksa“, i u kompaniji veruju da će već sredinom 2015. imati potpuno gotov projekat. Naučnici su dosad napravili veliki napredak na tri glavna polja - u proizvodnji kapsula, izgradnji stanica i ruta sistema.

Cela Maskova ideja zasnovana je na ideji pneumatskih cevi koje su služile za slanje poruka s jednog sprata na drugi. On veruje da isti sistem može da služi za prenos ljudi, pa čak i vozila.

Lebdi u vazduhu

- Kapsula s putnicima lebdeće unutar cevi pod niskim pritiskom i moći će da dostigne brzinu od 1.200 kilometara na sat. Jedini otpor koji bi imale kapsule bio bi vazduh ispred njih, ali taj vazduh smo uklonili koristeći kopresore - rekao je Dirk Aglborn, direktor kompanije „Hajperlup“.

Kako je Mask opisao, „Hajperlupov“ sistem će ispaljivati kapsule s putnicima kroz cevi ogromnom brzinom, a dodatno će ih ubrzavati magneti sa strane. Svaka kapsula stajaće na vazdušnim jastucima.

Mreža cevi... Biće povezani svi američki gradovi
5
Šta se dešava u Dijaspori / Ruska granica: Srpski radnici u pritvoru zbog lažnih papira!
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Decembar 20, 2014, 11:59:23 pre podne »
Ruska pogranična služba zadržava i naše ljude zbog falsifikovanih boravišnih dozvola. Mogli bi da provedu mesec dana iza brave. Države razgovaraju

Izvor: Novosti.rs

Ruska granična kontrola

Kako se približava Nova godina, ruska pogranična služba sve češće zaustavlja i vodi u pritvor srpske radnike koji su sa lažnim boravišnim dozvolama radili u toj zemlji. Uvereni da su im poslodavci sredili radne dozvole, naši radnici koji su u Rusiju došli kao turisti, bez vize, na granici pri povratku imaju velike probleme s pograničnom policijom, odnosno sa predstavnicima Federalne službe bezbednosti. U Rusiji se može boraviti do mesec dana bez vize, ali kao turista, a ne kao radnik.

Broj zadržanih radnika se iz dana u dan povećava, a osim novčanih kazni mnogima od njih posle deportacije preti i višegogodišnja zabrana ulaska u Rusiju.

U poslednjih mesec dana na aerodromskom graničnom prelazu u Moskvi zaustavljeno je više od 50 naših radnika. Koliko ih je trenutno u pritvoru teško je precizirati, ali naše diplomate u Moskvi pokušavaju da im pomognu. Predstavnici Federalne službe bezbednosti (bivši KGB), koji se između ostalih brinu za prelazak granice, tvrde da će svi koji su prekršili zakon morati pred sud. Oni bi mogli da provedu u pritvoru oko mesec dana. Neki od radnika sa lažnim papirima pušteni su iz zatvora, a kauciju su za njih dali rođaci ili prijatelji, uz obavezu da se na poziv jave sudu. Koliko će sud biti rigorozan tek će se videti.

Sudeći po pečatima na pasošima naših radnika, poslodavci su im obezbedili lažne boravišne dozvole od korumpirane policije i lokalne migracione službe negde u ruskoj provinciji. Te lažne dozvole su mnogi platili i po hiljadu dolara, što znači da su najmanje jedan ceo mesec radili samo za pečat u pasošu, koji objektivno ništa ne vredi, jer svi koji hoće da rade moraju imati vizu.

Naši građevinari se žale da je procedura za dobijanje radne dozvole dosta komplikovana i dugotrajna, ali tu nema pomoći, jer proceduru određuje domaćin. Radna viza se dobija u ruskoj ambasadi u Beogradu, a radnik treba da ima poziv poslodavca za rad u Rusiji. Ta kompanija mora da ima potpisan ugovor o nekom poslu, za koji joj treba radna snaga.

O ovom problemu lane su u Moskvi razgovarali predsednici Nikolić i Putin. Ambasador Srbije Slavenko Terzić ovih dana je razgovarao s rukovodiocem Migracione službe RF Konstantinom Romodanovskim, a cilj je bio da se pronađe modus da naši građevinari lakše dolaze do radnih dozvola, automatski i do viza. Bilo bi dobro da se to što pre reši, jer domaćini priznaju da se Srbi najlakše prilagođavaju u Rusiji, zbog iste vere i sličnog jezika. U „crnim statistikama“ je vrlo malo Srba, što dokazuje da naši ljudi zaista dolaze da rade i ne bave se kriminalom. Kada je reč o prevarama, uglavnom se dešavaju u zemljačkom krugu.


ZABRANA DESET GODINA

DUMA je nedavno donela zakon kojim se zabranjuje ulazak u Rusiju na deset godina onima koji krše migracioni režim. Zabrana ulaska se odnosi na strance koji su u Rusiji bili neprekidno više od 270 dana bez dozvole. Domaćini žele da ograniče boravak stranaca u Rusiji. Glavne probleme imaju sa gastarbajterima iz bivših sovjetskih republika, pogotovo onih iz centralne Azije.

PROVERITE VIZNI REŽIM

Ukoliko imate nameru da negde putujete prethodno proverite Vizni režim. Da li vam je potrebna viza, koliko možete boraviti i dr:

>>> PROVERI OVDE <<<
6
Avionom / Kopilot Biljana s Novakom Đokovićem sletela u Zagreb!
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Decembar 12, 2014, 02:28:12 posle podne »
Reč je o avionu Er Srbije kojim je posle skoro četvrt veka uspostavljena linija Beograd-Zagreb

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX


Pilot Biljana dovezla je Novaka Đokovića u Zagreb!

Reč je o avionu Er Srbije kojim je posle 23 godine uspostavljena linija Beograd-Zagreb. Prvi avion, nazvan "Novak Đoković", sleteo je jutros u 8.59 sati, a dovezla ga je pilot Biljana Savić.


Dane Kondić, direktor Er Srbije označio je poletanje aviona s beogradskog aerodroma presecanjem vrpce i istakao da je uspostavljanje linije Beograd-Zagreb značajno i dobrodošlo.

- Ovi letovi odgovoriće na sve veću tražnju za poslovnim i turističkim putovanjima onih koji često putuju između ove dve prestonice i omogućiće im značajnu uštedu vremena u poređenju s putovanjima vozom ili automobilom - rekao je Kondić. Avioni Er Srbije će na liniji Beograd-Zagreb leteti dvaput dnevno. Najjeftinija povratna karta je oko 130 evra.

7
Avionom / Wizz Air otvara liniju od Niša do Bazela od jula 2015.
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Decembar 11, 2014, 08:14:44 pre podne »
Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu će od jula naredne godine biti povezan direktnom avio linijom sa Bazelom, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Izvor: Aviokarta.net


Wizz Air, najveća lowcost aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, je potvrdila da će uspostaviti redovan saobraćaj sa niškog aerodroma.

Najavljena je linija od Niša do aerodroma Bazel-Miluz-Frajburg (MLH) počev od 3. jula 2015.

Letove će obavljati novi avioni Airbus A320 sa 180 putničkih mesta. Avioni će iz Niša do Bazela leteti dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom.

Karte za ove letove nalaze se u prodaju preko sajta wizzair.com od utorka 9. decembra u 11 časova, a cena pojedinačne karte u jednom smeru od Niša do Bazela će biti od 2.999 dinara.

Ova cena uključuje sve takse, obavezne doplate i besplatni manji komad ručnog prtljaga.

U Wizz Airu su istakli da nastavljaju širenje u Srbiji i da se raduju što su u mogućnosti da i drugom srpskom regionu omoguće pristup jeftinim aviokartama.

"Nova linija treba da dovede i neke nove posetioce u Južnu Srbiju i posebno na Kopaonik, čuveni ski centar", smatra Džon Stivenson, izvršni potrpredsednik Wizz Aira.

On je takođe istakao i da je zbog nedavnog poskupljenja usluga na beogradskom aerodromu za ovu kompaniju zaustavljen rast u Srbiji, ali da je otvaranje letova iz Niša nova prilika da se rast nastavio.

U saopštenju koje je izdala kompanija Wizz Air navodi se da sa novom linijom Wizz Air ima ukupno 11 linija iz Srbije, do sedam zemalja Evrope i da će saobraćaj obavljati sa dva srpska aerodroma: Beograd i Niš.

Niški aerodrom trenutno nema redovnih ili čarter letova. Pregovori sa Wizz Airom se vode već dosta dugo, a kako bi privukli ovu i druge aviokompanije u Nišu su došli na ideju da spuste cene aerodromskih usluga, koje su sada skoro besplatne za svaku aviokompaniju.

Aerodrom Bazel-Miluz-Frajburg
Aerodrom koji opslužuje švajcarski grad Bazel se nalazi na teritoriji Francuske pored grada Miluza, a osim ova dva grada služi i obližnjem nemačkom gradu Frajburgu. Aerodrom se nalazi na samoj tromeđi Francuske, Nemačke i Švajcarske i funkcioniše kao jedinstveno aerodromsko preduzeće ali sa tri sektora, svaki sa svojim kodom. Švajcarski je BSL, francuski MLH i nemački EAP. Ovaj aerodrom se naziva "EuroAirport".

Aviokompanije mogu da biraju na koji će sektor "leteti" u zavisnosti od bilateralnih sporazuma koji imaju sa tri zemlje. Wizz Air će iz Niša leteti do francuskog sektora (MLH), isto kao što leti i iz Beograda ili Tuzle. Putnicima je to, međutim, potpuno svejedno pošto oni stižu uvek na isti aerodrom i mogu slobodno da se kreću u sve tri države, s obzirom da je Švajcarska, iako ne i članica Evropske unije deo Šengenske zone za koju državljanima Srbije nije potrebna viza.
8
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / NOVI ZELAND: Traže 50.000 građevinaca, inženjera, lekara i informatičara
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Novembar 26, 2014, 01:07:31 posle podne »
Pošto njihovo stanovništvo odlazi u svet, ovoj ostrvskoj zemlji u usponu potrebni su strani radnici


VELINGTON - Novom Zelandu, koji je u punom ekonomskom usponu, a čiji stanovnici sve više pokazuju naklonost ka iseljenju da bi upoznali nove krajeve sveta, potrebni su strani radnici.

Novi Zeland, jedan od učesnika predstojećeg sajma za zapošljavanje u Sidneju, predstaviće 1.200 upražnjenih radnih mesta, prenose belgijski mediji.

Ovoj zemlji, sa jednim od najviših životnih standarda u svetu, u naredne dve godine biće potrebno najmanje 50.000 stranih radnika.

Najdeficitarniji su građevinski radnici, inženjeri, zdrastveni radnici i informatičari.

Najveći adut ove udaljene zemlje je kvalitet života .

U oktobru se, u ovu ostrvsku zemlju smeštenu u Tihom okeanu, udaljenu 2.000 kilometara od Asutralije, doselilo 17 Australijanaca, što je rekord od 1993.
9
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / Međunarodno putno osiguranje skuplje do 600 odsto!
« Poslednja poruka od strane Goca poslato Novembar 25, 2014, 12:50:05 posle podne »
Osiguravajuća društva podigla cene međunarodnog putnog osiguranja za daleke zemlje. Polisa skuplja od karte do Amerike

Izvor: Novosti.rs (tekst i foto)


Putno osiguranje za daleke destinacije u pojedinim osiguravajućim kućama u Srbiji poskupelo je za čak 600 procenata! Tako je sada jeftinije kupiti kartu do Amerike i nazad, nego platiti privremeno osiguranje koje pokriva zdravstvene troškove u toj državi u periodu dužem od mesec dana.

- Osiguranje koje sam prošle godine platila oko sto evra, za dva meseca boravka kod kćerke u Kanadi, sada me košta čak 81.000 dinara i to u istoj osiguravajućoj kući, koja je lane bila najjeftinija!? Pa, ja sam povratnu kartu kupila za 550 evra, na relaciji Beograd - Montreal, a treba da dam još gotovo 800 evra, za slučaj da se „nakašljem“ dok sam van zemlje tokom 72 dana - s nevericom nam se obratila sugrađanka Ana P.

Predstavnici pojedinih osiguravajućih društava potvrdili su „Novostima“ da je došlo do poskupljenja ove vrste osiguranja

Nove cene su različite u zavisnosti od osiguravajuće kuće, ali za sve, koje su ih podigle, važi pravilo da su destinacije SAD, Kanada, Australija i Japan znatno poskupele.

- Reč je o dalekim destinacijama i državama u kojima osiguranici duže borave. Interesovanje za ove polise je malo, građani ih malo kupuju, a kada treba isplatiti štetu, ona se meri velikim iznosima - objašnjavaju u jednoj osiguravajućoj kući koja je podigla cene ovih polisa za oko 400 odsto. - Zato je bilo neophodno da poskupi polisa, kako bismo eventualnu štetu mogli valjano da nadoknadimo.

U Đenerali osiguranju ističu da nisu skoro menjali cenu polisa putnog osiguranja, za bilo koju destinaciju.

- Cena polise za jedan dan u SAD ili u Kanadi, sa standard pokrićem, koje obuhvata plaćanje troškova lečenja, transport do najbližeg lekara, upućivanje na lekara, lekarske savete, praćenje zdravstvenog stanja osiguranika iznosi, sa porezom, 391 dinar - ističu u ovoj osiguravajućoj kući.

Polisa pokriva ceo svet, krajnje destinacije su SAD i Kanada, starost osiguranika od 26 do 65 godina, a maksimalno pokriće, to jest osigurana suma koja se isplaćuje u slučaju nastale štete 30.000 evra.

Ista ova polisa, za jedan dan boravka u jednoj evropskoj zemlji, Francuskoj, na primer, sa istim iznosom pokrića, košta 195 dinara.

NAJPRE PROVERI PA ONDA KUPI
SAVET budućim putnicima je da, svakako, pre kupovine polise putnog osiguranja, koje pokriva sve zdravstvene troškove koji bi mogli da ih zadese u inostranstvu, dobro provere cene u svim osiguravajućim kućama. Osim cena same polise, koje se drastično razlikuju, drugačija su i pokrića za ove rizike.
10
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / Koja zanimanja su potrebna Švedskoj?
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Novembar 16, 2014, 07:35:43 pre podne »
Ambasada Švedske u Beogradu objavila je listu zanimanja za kojima postoji potreba u toj zemlji.

Izvor: B92

Pronađi posao u Švedskoj

Kako kažu, zanimanja za kojima postoji velika potražnja u Švedskoj navedena su na listi koja se redovno dopunjava.

Ovo znači da, ukoliko vas poslodavac poziva na razgovor za posao u jednoj od dole navedenih profesija, za radnu dozvolu možete aplicirati iz Švedske umesto da se vratite u domovinu i podnesete zahtev odatle.

Više informacija možete naći na internet stranici Zavoda za migracije Švedske.

Ukoliko ste u potrazi za poslom u inostranstvu, pogledajte da li ste na sledećoj listi:

Alatničari (Verktygsmakare)
Apotekari (Apotekare)
Babice (Barnmorskor)
Betonjeri (Betongarbetare)
Biomedicinski analitičari (Biomedicinska analytiker)
Električar u elektrodistribuciji (Distributionselektriker)
Elektroinženjeri i elektrotehničari (Elingenjörer och eltekniker)
Farmaceutski tehničari (Receptarier)
Fizičari (Fysiker)
Geometri (Lantmätare)
Građevinski inženjeri i tehničari (Byggnadsingenjörer och byggnadstekniker)
Instruktori vožnje (Trafiklärare)
Inženjeri – brodski (Maskinbefäl, fartyg)
Inženjeri – električna struja (Civilingenjörer, elkraft)
Inženjeri i tehničari – elektronika i teletehnika (Civilingenjörer, ingenjörer och tekniker inom elektronik och teleteknik)
Inženjeri – geografski informativni sistemi (GIS-ingenjör)
Inženjeri – grejanje, vodoinstalacije i ventilacija (VVS-ingenjörer)
Inženjeri – izgradnja (Civilingenjörer, bygg och anläggning )
Inženjeri u laboratoriji (Laboratorieingenjörer)
Inženjeri mašinstva i mašinski tehničari (Maskiningenjörer och maskintekniker)
Inženjeri – mehanika (Civilingenjörer, maskin)
Inženjeri i tehničari – rudarstva i metalurgije (Civilingenjörer, ingenjörer och tekniker inom gruvteknik och metallurgi)
Ispitivači i menadžeri ispitivanja (Testare och testledare)
IT arhitekte (IT-arkitekter)
Komercijalisti (Företagssäljare)
Kontrolori leta (Flygledare)
Kuvari (Kockar)
Lekari (Läkare)
Limari – laka limarija (Tunnplåtslagare)
Limari – teška limarija (Byggnadsplåtslagare)
Medicinski administrativni radnici (Medicinska sekreterare)
Medicinske sestre – gerijatrijske (Geriatriksjuksköterskor)
Medicinske sestre – hirurške (Operationssjuksköterskor)
Medicinske sestre – javno zdravlje (Distriktssjuksköterskor)
Medicinske sestre – opšti smer (Sjuksköterskor – grundutbildade)
Medicinske sestre – pedijatrijske (Barnsjuksköterskor)
Medicinske sestre – rendgenske (Röntgensjuksköterskor)
Medicinske sestre za hitnu medicinsku negu (Sjuksköterskor inom akutsjukvård)
Medicinske sestre za psihijatrijsku negu (Sjuksköterskor, psykiatrisk vård)
Mehaničari kamiona (Lastbilsmekaniker)
Mehaničari motornih vozila (Bilmekaniker)
Moleri (Målare)
Monteri izolacije (Isoleringsmontörer)
Monteri krovnih pokrivača (Takmontörer)
Nastavnici i učitelji u osnovnim školama (Lärare i grundskolans tidigare och senare år)
Nastavnici za estetske i praktične predmete (Lärare i estetiska och praktiska ämnen)
Nastavnici za opšte predmete u srednjim školama (Gymnasielärare i allmänna ämnen)
Nastavnici za predškolski uzrast (Förskollärare)
Nastavnici za stručne predmete u srednjim školama (Gymnasielärare i yrkesämnen)
Operateri mašina za zemljane radove (Anläggningsmaskinförare)
Operateri na motorizovanim šumarskim postrojenjima (Skogsmaskinförare)
Operateri u farmaceutskoj proizvodnji (Processoperatörer, kemisk basindustri)
Pedagozi za osobe sa posebnim potrebama (Specialpedagoger)
Pedagozi za slobodne aktivnosti (Fritidspedagoger)
Pekari, poslastičari i konditori (Bagare/Konditorer)
Postavljači podova (Golvläggare)
Priprema i postavljanje metalnih konstrukcija (Grovplåtslagare)
Programeri softvera i sistema (Mjukvaru- och systemutvecklare)
Psiholozi (Psykologer)
Radnici na izgradnji železnica i puteva (Anläggningsarbetare)
Radnici na kranu (Kranförare)
Rudari (Bergarbetare i gruva)
Savetnici za profesionalno i studijsko usmerenje (Studie- och yrkesvägledare)
Serviseri mašinske opreme (Maskinreparatörer)
Staklorezac (Glasmästare)
Stomatolozi (Tandläkare)
Tehničari automatskog upravljanja (Styr- och reglertekniker)
Tehničari leta (Flygtekniker)
Tehničari u održavanju nekretnina (Fastighetstekniker)
Tehničari za alarme (Larmtekniker)
Telemarketeri (Telefonförsäljare)
Tranžeri mesa (Styckare)
Vodoinstalateri (VVS-montörer)
Zubni higijeničari (Tandhygienister)
Stranice: [1] 2 3 ... 10
If you need restaurant furnishing or hotel seating, the best website to shop is www.seatingexpert.com because they have the lowest prices on the Net.