Sajt Vremenska prognoza Пиркетов Блог Putovanja Dijete Zdravlje Poznati Saveti Vežbe Marketing


Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
Šta se dešava u Dijaspori / Ruska granica: Srpski radnici u pritvoru zbog lažnih papira!
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Decembar 20, 2014, 11:59:23 pre podne »
Ruska pogranična služba zadržava i naše ljude zbog falsifikovanih boravišnih dozvola. Mogli bi da provedu mesec dana iza brave. Države razgovaraju

Izvor: Novosti.rs

Ruska granična kontrola

Kako se približava Nova godina, ruska pogranična služba sve češće zaustavlja i vodi u pritvor srpske radnike koji su sa lažnim boravišnim dozvolama radili u toj zemlji. Uvereni da su im poslodavci sredili radne dozvole, naši radnici koji su u Rusiju došli kao turisti, bez vize, na granici pri povratku imaju velike probleme s pograničnom policijom, odnosno sa predstavnicima Federalne službe bezbednosti. U Rusiji se može boraviti do mesec dana bez vize, ali kao turista, a ne kao radnik.

Broj zadržanih radnika se iz dana u dan povećava, a osim novčanih kazni mnogima od njih posle deportacije preti i višegogodišnja zabrana ulaska u Rusiju.

U poslednjih mesec dana na aerodromskom graničnom prelazu u Moskvi zaustavljeno je više od 50 naših radnika. Koliko ih je trenutno u pritvoru teško je precizirati, ali naše diplomate u Moskvi pokušavaju da im pomognu. Predstavnici Federalne službe bezbednosti (bivši KGB), koji se između ostalih brinu za prelazak granice, tvrde da će svi koji su prekršili zakon morati pred sud. Oni bi mogli da provedu u pritvoru oko mesec dana. Neki od radnika sa lažnim papirima pušteni su iz zatvora, a kauciju su za njih dali rođaci ili prijatelji, uz obavezu da se na poziv jave sudu. Koliko će sud biti rigorozan tek će se videti.

Sudeći po pečatima na pasošima naših radnika, poslodavci su im obezbedili lažne boravišne dozvole od korumpirane policije i lokalne migracione službe negde u ruskoj provinciji. Te lažne dozvole su mnogi platili i po hiljadu dolara, što znači da su najmanje jedan ceo mesec radili samo za pečat u pasošu, koji objektivno ništa ne vredi, jer svi koji hoće da rade moraju imati vizu.

Naši građevinari se žale da je procedura za dobijanje radne dozvole dosta komplikovana i dugotrajna, ali tu nema pomoći, jer proceduru određuje domaćin. Radna viza se dobija u ruskoj ambasadi u Beogradu, a radnik treba da ima poziv poslodavca za rad u Rusiji. Ta kompanija mora da ima potpisan ugovor o nekom poslu, za koji joj treba radna snaga.

O ovom problemu lane su u Moskvi razgovarali predsednici Nikolić i Putin. Ambasador Srbije Slavenko Terzić ovih dana je razgovarao s rukovodiocem Migracione službe RF Konstantinom Romodanovskim, a cilj je bio da se pronađe modus da naši građevinari lakše dolaze do radnih dozvola, automatski i do viza. Bilo bi dobro da se to što pre reši, jer domaćini priznaju da se Srbi najlakše prilagođavaju u Rusiji, zbog iste vere i sličnog jezika. U „crnim statistikama“ je vrlo malo Srba, što dokazuje da naši ljudi zaista dolaze da rade i ne bave se kriminalom. Kada je reč o prevarama, uglavnom se dešavaju u zemljačkom krugu.


ZABRANA DESET GODINA

DUMA je nedavno donela zakon kojim se zabranjuje ulazak u Rusiju na deset godina onima koji krše migracioni režim. Zabrana ulaska se odnosi na strance koji su u Rusiji bili neprekidno više od 270 dana bez dozvole. Domaćini žele da ograniče boravak stranaca u Rusiji. Glavne probleme imaju sa gastarbajterima iz bivših sovjetskih republika, pogotovo onih iz centralne Azije.

PROVERITE VIZNI REŽIM

Ukoliko imate nameru da negde putujete prethodno proverite Vizni režim. Da li vam je potrebna viza, koliko možete boraviti i dr:

>>> PROVERI OVDE <<<
2
Avionom / Kopilot Biljana s Novakom Đokovićem sletela u Zagreb!
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Decembar 12, 2014, 02:28:12 posle podne »
Reč je o avionu Er Srbije kojim je posle skoro četvrt veka uspostavljena linija Beograd-Zagreb

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX


Pilot Biljana dovezla je Novaka Đokovića u Zagreb!

Reč je o avionu Er Srbije kojim je posle 23 godine uspostavljena linija Beograd-Zagreb. Prvi avion, nazvan "Novak Đoković", sleteo je jutros u 8.59 sati, a dovezla ga je pilot Biljana Savić.


Dane Kondić, direktor Er Srbije označio je poletanje aviona s beogradskog aerodroma presecanjem vrpce i istakao da je uspostavljanje linije Beograd-Zagreb značajno i dobrodošlo.

- Ovi letovi odgovoriće na sve veću tražnju za poslovnim i turističkim putovanjima onih koji često putuju između ove dve prestonice i omogućiće im značajnu uštedu vremena u poređenju s putovanjima vozom ili automobilom - rekao je Kondić. Avioni Er Srbije će na liniji Beograd-Zagreb leteti dvaput dnevno. Najjeftinija povratna karta je oko 130 evra.

3
Avionom / Wizz Air otvara liniju od Niša do Bazela od jula 2015.
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Decembar 11, 2014, 08:14:44 pre podne »
Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu će od jula naredne godine biti povezan direktnom avio linijom sa Bazelom, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Izvor: Aviokarta.net


Wizz Air, najveća lowcost aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, je potvrdila da će uspostaviti redovan saobraćaj sa niškog aerodroma.

Najavljena je linija od Niša do aerodroma Bazel-Miluz-Frajburg (MLH) počev od 3. jula 2015.

Letove će obavljati novi avioni Airbus A320 sa 180 putničkih mesta. Avioni će iz Niša do Bazela leteti dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom.

Karte za ove letove nalaze se u prodaju preko sajta wizzair.com od utorka 9. decembra u 11 časova, a cena pojedinačne karte u jednom smeru od Niša do Bazela će biti od 2.999 dinara.

Ova cena uključuje sve takse, obavezne doplate i besplatni manji komad ručnog prtljaga.

U Wizz Airu su istakli da nastavljaju širenje u Srbiji i da se raduju što su u mogućnosti da i drugom srpskom regionu omoguće pristup jeftinim aviokartama.

"Nova linija treba da dovede i neke nove posetioce u Južnu Srbiju i posebno na Kopaonik, čuveni ski centar", smatra Džon Stivenson, izvršni potrpredsednik Wizz Aira.

On je takođe istakao i da je zbog nedavnog poskupljenja usluga na beogradskom aerodromu za ovu kompaniju zaustavljen rast u Srbiji, ali da je otvaranje letova iz Niša nova prilika da se rast nastavio.

U saopštenju koje je izdala kompanija Wizz Air navodi se da sa novom linijom Wizz Air ima ukupno 11 linija iz Srbije, do sedam zemalja Evrope i da će saobraćaj obavljati sa dva srpska aerodroma: Beograd i Niš.

Niški aerodrom trenutno nema redovnih ili čarter letova. Pregovori sa Wizz Airom se vode već dosta dugo, a kako bi privukli ovu i druge aviokompanije u Nišu su došli na ideju da spuste cene aerodromskih usluga, koje su sada skoro besplatne za svaku aviokompaniju.

Aerodrom Bazel-Miluz-Frajburg
Aerodrom koji opslužuje švajcarski grad Bazel se nalazi na teritoriji Francuske pored grada Miluza, a osim ova dva grada služi i obližnjem nemačkom gradu Frajburgu. Aerodrom se nalazi na samoj tromeđi Francuske, Nemačke i Švajcarske i funkcioniše kao jedinstveno aerodromsko preduzeće ali sa tri sektora, svaki sa svojim kodom. Švajcarski je BSL, francuski MLH i nemački EAP. Ovaj aerodrom se naziva "EuroAirport".

Aviokompanije mogu da biraju na koji će sektor "leteti" u zavisnosti od bilateralnih sporazuma koji imaju sa tri zemlje. Wizz Air će iz Niša leteti do francuskog sektora (MLH), isto kao što leti i iz Beograda ili Tuzle. Putnicima je to, međutim, potpuno svejedno pošto oni stižu uvek na isti aerodrom i mogu slobodno da se kreću u sve tri države, s obzirom da je Švajcarska, iako ne i članica Evropske unije deo Šengenske zone za koju državljanima Srbije nije potrebna viza.
4
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / NOVI ZELAND: Traže 50.000 građevinaca, inženjera, lekara i informatičara
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Novembar 26, 2014, 01:07:31 posle podne »
Pošto njihovo stanovništvo odlazi u svet, ovoj ostrvskoj zemlji u usponu potrebni su strani radnici


VELINGTON - Novom Zelandu, koji je u punom ekonomskom usponu, a čiji stanovnici sve više pokazuju naklonost ka iseljenju da bi upoznali nove krajeve sveta, potrebni su strani radnici.

Novi Zeland, jedan od učesnika predstojećeg sajma za zapošljavanje u Sidneju, predstaviće 1.200 upražnjenih radnih mesta, prenose belgijski mediji.

Ovoj zemlji, sa jednim od najviših životnih standarda u svetu, u naredne dve godine biće potrebno najmanje 50.000 stranih radnika.

Najdeficitarniji su građevinski radnici, inženjeri, zdrastveni radnici i informatičari.

Najveći adut ove udaljene zemlje je kvalitet života .

U oktobru se, u ovu ostrvsku zemlju smeštenu u Tihom okeanu, udaljenu 2.000 kilometara od Asutralije, doselilo 17 Australijanaca, što je rekord od 1993.
5
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / Međunarodno putno osiguranje skuplje do 600 odsto!
« Poslednja poruka od strane Goca poslato Novembar 25, 2014, 12:50:05 posle podne »
Osiguravajuća društva podigla cene međunarodnog putnog osiguranja za daleke zemlje. Polisa skuplja od karte do Amerike

Izvor: Novosti.rs (tekst i foto)


Putno osiguranje za daleke destinacije u pojedinim osiguravajućim kućama u Srbiji poskupelo je za čak 600 procenata! Tako je sada jeftinije kupiti kartu do Amerike i nazad, nego platiti privremeno osiguranje koje pokriva zdravstvene troškove u toj državi u periodu dužem od mesec dana.

- Osiguranje koje sam prošle godine platila oko sto evra, za dva meseca boravka kod kćerke u Kanadi, sada me košta čak 81.000 dinara i to u istoj osiguravajućoj kući, koja je lane bila najjeftinija!? Pa, ja sam povratnu kartu kupila za 550 evra, na relaciji Beograd - Montreal, a treba da dam još gotovo 800 evra, za slučaj da se „nakašljem“ dok sam van zemlje tokom 72 dana - s nevericom nam se obratila sugrađanka Ana P.

Predstavnici pojedinih osiguravajućih društava potvrdili su „Novostima“ da je došlo do poskupljenja ove vrste osiguranja

Nove cene su različite u zavisnosti od osiguravajuće kuće, ali za sve, koje su ih podigle, važi pravilo da su destinacije SAD, Kanada, Australija i Japan znatno poskupele.

- Reč je o dalekim destinacijama i državama u kojima osiguranici duže borave. Interesovanje za ove polise je malo, građani ih malo kupuju, a kada treba isplatiti štetu, ona se meri velikim iznosima - objašnjavaju u jednoj osiguravajućoj kući koja je podigla cene ovih polisa za oko 400 odsto. - Zato je bilo neophodno da poskupi polisa, kako bismo eventualnu štetu mogli valjano da nadoknadimo.

U Đenerali osiguranju ističu da nisu skoro menjali cenu polisa putnog osiguranja, za bilo koju destinaciju.

- Cena polise za jedan dan u SAD ili u Kanadi, sa standard pokrićem, koje obuhvata plaćanje troškova lečenja, transport do najbližeg lekara, upućivanje na lekara, lekarske savete, praćenje zdravstvenog stanja osiguranika iznosi, sa porezom, 391 dinar - ističu u ovoj osiguravajućoj kući.

Polisa pokriva ceo svet, krajnje destinacije su SAD i Kanada, starost osiguranika od 26 do 65 godina, a maksimalno pokriće, to jest osigurana suma koja se isplaćuje u slučaju nastale štete 30.000 evra.

Ista ova polisa, za jedan dan boravka u jednoj evropskoj zemlji, Francuskoj, na primer, sa istim iznosom pokrića, košta 195 dinara.

NAJPRE PROVERI PA ONDA KUPI
SAVET budućim putnicima je da, svakako, pre kupovine polise putnog osiguranja, koje pokriva sve zdravstvene troškove koji bi mogli da ih zadese u inostranstvu, dobro provere cene u svim osiguravajućim kućama. Osim cena same polise, koje se drastično razlikuju, drugačija su i pokrića za ove rizike.
6
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / Koja zanimanja su potrebna Švedskoj?
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Novembar 16, 2014, 07:35:43 pre podne »
Ambasada Švedske u Beogradu objavila je listu zanimanja za kojima postoji potreba u toj zemlji.

Izvor: B92

Pronađi posao u Švedskoj

Kako kažu, zanimanja za kojima postoji velika potražnja u Švedskoj navedena su na listi koja se redovno dopunjava.

Ovo znači da, ukoliko vas poslodavac poziva na razgovor za posao u jednoj od dole navedenih profesija, za radnu dozvolu možete aplicirati iz Švedske umesto da se vratite u domovinu i podnesete zahtev odatle.

Više informacija možete naći na internet stranici Zavoda za migracije Švedske.

Ukoliko ste u potrazi za poslom u inostranstvu, pogledajte da li ste na sledećoj listi:

Alatničari (Verktygsmakare)
Apotekari (Apotekare)
Babice (Barnmorskor)
Betonjeri (Betongarbetare)
Biomedicinski analitičari (Biomedicinska analytiker)
Električar u elektrodistribuciji (Distributionselektriker)
Elektroinženjeri i elektrotehničari (Elingenjörer och eltekniker)
Farmaceutski tehničari (Receptarier)
Fizičari (Fysiker)
Geometri (Lantmätare)
Građevinski inženjeri i tehničari (Byggnadsingenjörer och byggnadstekniker)
Instruktori vožnje (Trafiklärare)
Inženjeri – brodski (Maskinbefäl, fartyg)
Inženjeri – električna struja (Civilingenjörer, elkraft)
Inženjeri i tehničari – elektronika i teletehnika (Civilingenjörer, ingenjörer och tekniker inom elektronik och teleteknik)
Inženjeri – geografski informativni sistemi (GIS-ingenjör)
Inženjeri – grejanje, vodoinstalacije i ventilacija (VVS-ingenjörer)
Inženjeri – izgradnja (Civilingenjörer, bygg och anläggning )
Inženjeri u laboratoriji (Laboratorieingenjörer)
Inženjeri mašinstva i mašinski tehničari (Maskiningenjörer och maskintekniker)
Inženjeri – mehanika (Civilingenjörer, maskin)
Inženjeri i tehničari – rudarstva i metalurgije (Civilingenjörer, ingenjörer och tekniker inom gruvteknik och metallurgi)
Ispitivači i menadžeri ispitivanja (Testare och testledare)
IT arhitekte (IT-arkitekter)
Komercijalisti (Företagssäljare)
Kontrolori leta (Flygledare)
Kuvari (Kockar)
Lekari (Läkare)
Limari – laka limarija (Tunnplåtslagare)
Limari – teška limarija (Byggnadsplåtslagare)
Medicinski administrativni radnici (Medicinska sekreterare)
Medicinske sestre – gerijatrijske (Geriatriksjuksköterskor)
Medicinske sestre – hirurške (Operationssjuksköterskor)
Medicinske sestre – javno zdravlje (Distriktssjuksköterskor)
Medicinske sestre – opšti smer (Sjuksköterskor – grundutbildade)
Medicinske sestre – pedijatrijske (Barnsjuksköterskor)
Medicinske sestre – rendgenske (Röntgensjuksköterskor)
Medicinske sestre za hitnu medicinsku negu (Sjuksköterskor inom akutsjukvård)
Medicinske sestre za psihijatrijsku negu (Sjuksköterskor, psykiatrisk vård)
Mehaničari kamiona (Lastbilsmekaniker)
Mehaničari motornih vozila (Bilmekaniker)
Moleri (Målare)
Monteri izolacije (Isoleringsmontörer)
Monteri krovnih pokrivača (Takmontörer)
Nastavnici i učitelji u osnovnim školama (Lärare i grundskolans tidigare och senare år)
Nastavnici za estetske i praktične predmete (Lärare i estetiska och praktiska ämnen)
Nastavnici za opšte predmete u srednjim školama (Gymnasielärare i allmänna ämnen)
Nastavnici za predškolski uzrast (Förskollärare)
Nastavnici za stručne predmete u srednjim školama (Gymnasielärare i yrkesämnen)
Operateri mašina za zemljane radove (Anläggningsmaskinförare)
Operateri na motorizovanim šumarskim postrojenjima (Skogsmaskinförare)
Operateri u farmaceutskoj proizvodnji (Processoperatörer, kemisk basindustri)
Pedagozi za osobe sa posebnim potrebama (Specialpedagoger)
Pedagozi za slobodne aktivnosti (Fritidspedagoger)
Pekari, poslastičari i konditori (Bagare/Konditorer)
Postavljači podova (Golvläggare)
Priprema i postavljanje metalnih konstrukcija (Grovplåtslagare)
Programeri softvera i sistema (Mjukvaru- och systemutvecklare)
Psiholozi (Psykologer)
Radnici na izgradnji železnica i puteva (Anläggningsarbetare)
Radnici na kranu (Kranförare)
Rudari (Bergarbetare i gruva)
Savetnici za profesionalno i studijsko usmerenje (Studie- och yrkesvägledare)
Serviseri mašinske opreme (Maskinreparatörer)
Staklorezac (Glasmästare)
Stomatolozi (Tandläkare)
Tehničari automatskog upravljanja (Styr- och reglertekniker)
Tehničari leta (Flygtekniker)
Tehničari u održavanju nekretnina (Fastighetstekniker)
Tehničari za alarme (Larmtekniker)
Telemarketeri (Telefonförsäljare)
Tranžeri mesa (Styckare)
Vodoinstalateri (VVS-montörer)
Zubni higijeničari (Tandhygienister)
7
Avionom / Air Serbia od 12 decembra 2014.g. dva leta dnevno između Beograda i Zagreba
« Poslednja poruka od strane dragan poslato Novembar 12, 2014, 07:38:59 posle podne »
Air Serbia najavila je uspostavljanje dva leta dnevno između Beograda i Zagreba od 12. decembra 2014. godine.

Novi letovi će gostima koji putuju zbog posla ponuditi odličnu povezanost preko matičnog aerodroma Air Serbia, beogradskog aerodroma Nikola Tesla, sa mnogim popularnim destinacijama širom mreže ove aviokompanije, kao što su Atina, Abu Dabi, Istanbul, Solun, Tel Aviv, Moskva i Larnaka, kao i do ključnih destinacija širom Balkana, uključujući Skoplje, Tiranu, Sofiju, Bukurešt, Tivat, Podgoricu i Sarajevo.

U čast ponovnog uspostavljanja ove linije, Air Serbia nudi specijalne cene za povratne letove u ekonomskoj klasi iz Zagreba ka 14 destinacija u svojoj mreži. Cena povratne karte između Zagreba i Beograda kreće od 79 evra*.

Ova ekskluzivna ponuda će važiti za kupovinu karata do 21. novembra 2014. godine za putovanja od 12. decembra 2014. do 24. marta 2015. godine.

Promotivne cene važe za povratne karte u ekonomskoj klasi iz Zagreba preko Beograda ka sledećim destinacijama:

POLAZAK IZ    DESTINACIJA    CENE U EUR POČEV OD
ZAGREB      ISTANBUL    139 evra*
ZAGREB      PODGORICA    149 evra*
ZAGREB      TIVAT            149 evra*
ZAGREB      BUKUREŠT    149 evra*
ZAGREB      TIRANA            159 evra*
ZAGREB      ATINA            159 evra*
ZAGREB      SOLUN            159 evra*
ZAGREB      SOFIJA            159 evra*
ZAGREB      MOSKVA            169 evra*
ZAGREB      LARNAKA    199 evra*
ZAGREB      TEL AVIV            199 evra*
ZAGREB      BEJRUT            349 evra*
ZAGREB      ABU DABI    399 evra*

* Navedene cene uključuju sve takse osim usluge za izdavanje karte. Putovanja vikendom podležu doplati od 10 evra po pravcu. Popust na decu i bebe neće se primenjivati.

Kupovina karata moguća je pozivanjem broja Kontakt centra Air Serbia u Hrvatskoj (+385) 01 800 0240 (ili +385 1 8000 240); ili u Srbiji na 0 800 11 528 (ili +381 11 311 21 23); putem zvaničnog sajta Air Serbia na www.airserbia.com, posetom nekoj od poslovnica Air Serbia-e ili putem ovlašćenih turističkih agenata.
8
Vizni režim Srbije i sveta prema Srbiji / Odg: Ulazak u R Srbiju bez vize !
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Novembar 11, 2014, 09:05:12 posle podne »
Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.
9
Vizni režim Srbije i sveta prema Srbiji / Ulazak u R Srbiju bez vize !
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Novembar 10, 2014, 05:05:14 posle podne »
Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 30. oktobra 2014. godine, usvojila Odluku o ulasku bez viza nosioca stranih putnih isprava, koji poseduju važeću Šengen vizu, vizu Velike Britanije i ostalih država članica Evropske unije ili vizu Sjedinjenih Američkih Država i nosioca stranih putnih isprava koji imaju regulisan boravak u državama Šengen zone, državama članicama Evropske unije ili Sjedinjenim Američkim Državama, koja je objavljena u „Službenom glasniku RS", broj 119 od 31. oktobra 2014. godine i stupa na snagu 8. novembra 2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.
10
Moje putovanje / Odg: Drinska Regata
« Poslednja poruka od strane dragan poslato Novembar 02, 2014, 05:27:50 pre podne »
Ejjj, pa ovo je baš colll....   :D
Stranice: [1] 2 3 ... 10
If you need restaurant furnishing or hotel seating, the best website to shop is www.seatingexpert.com because they have the lowest prices on the Net.