SAJT Putovanja Dijeta Zdravlje Poznati Saveti Vežbe Smeh i zabava Пиркетов Блог Marketing
Bolji pregled Foruma za Mobilni i Tablet: Na dnu Foruma kliknite na WAP2


Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
Vesti, informacije / Odg: Bol u peti
« Poslednja poruka od strane dragan poslato Avgust 27, 2016, 07:07:55 posle podne »
2
Vesti, informacije / Odg: Bol u peti
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Avgust 27, 2016, 09:49:47 pre podne »
Poštovani,
Naš savet je jednostavan: Obratite se Vašem izabranom lekaru, a on će Vas uputiti dalje. Nije mi jasno zašto se do sada niste obratili.
3
Vesti, informacije / Bol u peti
« Poslednja poruka od strane stokton82 poslato Avgust 26, 2016, 07:05:29 posle podne »
Sefe, imam jedan problem sa petom ili ti petna kost. Traje vec dva meseca, treniram fudbal amaterski 3,4 puta treninzi nedeljno. Pojavio mi se otok na peti, ili je izasla neka koska. Ne ispod pete vec visoko, poslacu vam i slike i zaokruziti bolno mesto. Noga mi je u hladnoj vodi stalno. Mogu da trcim ali osecam bol. Nosim istu obucu vec godinu dana, od kopacki do patika. Cak sam i sa goreg terena presao da treniram na boljem. Imate li neki savet? Hvala

bol i otok pojavio u isto vreme, ali mozda nije bio ovako velik i jak. I mislio sam da ce da prodje, danas-sutra i tako se oduzi na 2,3 meseca. Kad se lepo zagrejem mogu da trcim, ali posle toga idu muke. Koristio sam sve i svasta, a najvise hladnu vodu, napunim lavor i tako hladim celo stopalo. Mazao sam i biofriz, i crvenu konjsku za zagrevanje, i med i so i sad mazem diklofen gel.

I da, boli me ovo na dodir, kako ga pipnem prstom tako me zaboli. I bol imam samo u onom krugu koji sam vam obelezio. Ranije sam isto imao rast koske na peti, ali sa spoljne strane pete, odmah pored ovog,ali tada nisam imao u opste bol. I to na obe pete sam imao rast te koske i to istovremeno.
4
Avionom / Niš dobio petu avio liniju - Viz er leti do Dizeldorfa
« Poslednja poruka od strane dragan poslato Avgust 20, 2016, 08:34:36 posle podne »
Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu dobio je još jednu, petu po redu, redovnu liniju i to nemačkog grada Dizeldorfa

Izvor: Novosti

Wizz air

Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu dobio je danas još jednu, petu po redu, redovnu liniju i to nemačkog grada Dizeldorfa.

Na svih pet relacija koje Niš povezuju sa svetom saobraćaju avioni niskobudžetne mađarske avio kompanije "Viz er" (Wizz air).

Portparol Javnog preduzeća "Aerodrom Niš" Ivanka Stanisavljević podsetila je da "Viz er" već leti iz Niša do Malmea, Bazela, Memingema i Ajndhovena.

"Do kraja godine aerodrom u Nišu dobiće još četiri redovne linije i to do Berlina (4. septemba), Dizeldorfa (30. oktobra), Bratislave (31. oktobra) i Milana (1. novembra). Na ovim linija leteće avioni kopmanije 'Rajan er'", istakla je za Betu Ivanka Stanisavljević.

Avion kompanije "Viz er" koji je sleteo iz Dizeldorfa na niški aerodrom dočekan je vodenim topovima, a dobrodošlicu putnicima poželeli su i predstavnici gradske vlasti i rukovodstvo JP "Aerodrom".
5
Avionom / Aerodrom "Nikola Tesla": Viz er raste, Lufthanza pada
« Poslednja poruka od strane Goca poslato Avgust 19, 2016, 12:42:39 posle podne »
Strane avio-kompanije koje posluju na Aerodromu "Nikola Tesla" zabeležile su mešovite rezultate tokom prvih šest meseci s obzirom na pojačanu konkurenciju.

Izvor: B92


Wizz Air, koji ima bazu u Beogradu, nastavio je oporavak nakon velikog pada tokom 2014. godine usled ukidanja nekoliko linija i javnih nesuglasica sa Aerodromom u pogledu visine taksi.

Ova niskotarifna kompanija prevezla je 199.539 putnika tokom perioda januar-jun, što je 3,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Wizz-ov udeo na Aerodromu porastao je na 9,4 odsto, što je i daje značajno ispod rekordnog nivoa od 12,5 odsto zabeleženog u prvoj polovini 2013. godine.

Članice Star Alliance-a, Lufthansa i Swiss International Air Lines, zabeležile su pad broja putnika od 3,4 odnosno 10,2 odsto, respektivno.

Montenegro Airlines je registrovao blagi rast broja putnika od 1,6 odsto na 114.953, uprkos padu broja avio operacija za pet procenata. Lufthansa je i dalje drugi po veličini ino operater sa udelom na tržištu od 6,2 odsto, a slede je Montenegro Airlines sa 5,4 odsto i Swiss sa 3,9 procenata.

Ukupno posmatrano, u prvih šest meseci inostrani operateri su prevezli neznatno preko milion putnika što je rast od jedan odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Strane avio-kompanije drže 47,4 odsto tržišta na Aerodromu, dok je Air Serbia prevezla 52,6 odsto od ukupnog broja putnika.
6
Kolima, autobusom, kombijem... / KREĆETE NA PUT KOLIMA? Gde su kazne i do 500 evra, a gde vam mogu ODUZETI AUTO
« Poslednja poruka od strane dragan poslato Jul 30, 2016, 02:43:08 posle podne »
Pre nego što krenete na dugo putovanje, dobro preračunajte koliko vam treba goriva, koliko nosite stvari i da li imate sva potrebna dokumenta.

Izvor: Blic


Izbegavajte špiceve, proverite alternativne pravce i razmišljajte o noćnoj vožnji. Ne zaboravite da zbog nekih prekršaja možete biti isključeni i iz saobraćaja i obavezno proverite tehničku ispravnost vozila.

Kada voziti, a kada odmarati

- Izbegavajte vožnju od 11 do 17 sati, a na svaka dva do tri sata neprekidne vožnje napravite pauzu. Pijte dovoljno tečnosti, najbolje vode, i ne jedite previše jer teška hrana izaziva pospanost. Prvi sunčani zraci posle noćne vožnje mogu da budu opasni i gotovo da nema čoveka kome se ne prispava u samo svitanje. Ljudi treba da budu svesni toga i ako im se prispava da stanu negde, a ne da požure očekujući da će uskoro stići. Poslednji sat vožnje je posebno rizičan - upozoravaju u AMSS-u.

Alternativni pravci su bezbedniji i brži

Dobro je izbegavati najopterećenije i najopasnije saobraćajnice, ali kada tražite alternativu, raspitajte se da li na tim lokalnim i regionalnim putevima ima radova.

Najveće gužve su na naplatnim rampama, zatim na delu auto-puta od Bubanj potoka do Tranšpeda gde je kolovoz sužen zbog radova i na graničnim prelazima Horgoš 1 i Batrovci. Nekada je bolje, kažu u AMSS-u, pronaći alternativni prelaz i produžiti vožnju za pola sata-sat, nego čekati satima na prelazu.

- Đala je, na primer, izuzetno dobar prelaz. Tu se ne stvaraju gužve, a radno vreme koje je inače do 19 sati često se produži do 21 sat. Takođe, savetujemo i granični prelaz Kelebija. Samo najveći prelazi rade 24 sata dnevno, pa je potrebno raspitati se do kada rade alternativni, a to je obično do 19 sati - kažu u AMSS.

Pazite na gorivo

Mnogi vozači precizno odrede koliko im goriva treba do Makedonije, kako bi ga u ovoj zemlji natočili po nižoj ceni. Međutim, dešava se da im goriva ponestane pred samu granicu, posebno ako su gužve na prelazu, a tada je teško pružiti pomoć, upozoravaju u AMSS-u.

Gume proveravajte kada su hladne

Greška je, kažu u AMSS-u proveravati pneumatike nakon vožnje ili po vrućini. Najbolje je to činiti u ranim jutarnjim satima.

Proverite propise u drugim državama

U AMSS-u navode da se propisi razlikuju od zemlje do zemlje, zbog čega možete upasti u nepriliku ako se ne raspitate dobro.

- Deca mogu da pređu granicu sa Crnom Gorom uz zdravstvenu knjižicu ili izvod iz matične knjige rođenih, a svetla moraju biti stalno upaljena. U Bosni i Hercegovini mogu vam zatražiti i zeleni karton. U Hrvatskoj nisu potrebni zeleni karton i međunarodna vozačka dozvola, a svetla moraju biti upaljena samo u slučaju slabije vidljivosti. U Italiji je potrebna međunarodna vozačka dozvola, a svetla moraju biti upaljena van naseljenog mesta. Kazne za telefoniranje u Italiji su rigorozne, a policija može privremeno da oduzme vozilo, ukoliko nemate odmah novac za plaćanje kazne. U Bugarskoj morate da imate upaljena svetla i protivpožarni aparat, a nisu potrebni međunarodna vozačka dozvola i zeleni karton. U Rumuniji morate da imate vinjetu (3 evra košta nedeljna, a 7 evra mesečna), a kazne su i do 500 evra. U Makedoniji ne treba međunarodna vozačka dozvola, dok u Grčkoj treba - kažu u AMSS-u dodajući da se mogu razlikovati i propisi o korišćenju dečjih sedišta.

Pazite na teret i kućne ljubimce

Kazne za nepropisno upakovan teret su do 20.000 dinara, a policija može i da vas isključi iz saobraćaja. Ukoliko vodite psa, on ne sme da vas ometa i mora biti vezan na zadnjem sedištu posebnim pojasom koji ne dozvoljava skakanje ili mora biti ograđen mrežom između prednjeg i zadnjeg sedišta. Najbolje je da bude u transporteru.

Pomoć AMSS-a

O svim detaljima u vezi sa gužvama i radovima na putu možete se obratiti AMSS-u pozivom na broj 1987. Takođe, u njihovim centrima možete izvaditi međunarodna dokumenta, a ako ste član imate i pravo na besplatan šlep u slučaju kvara ili nezgode do 40 kilometara.
7
Naša iskustva sa turističkim agencijama / "Go travel" im uzeo 1.100 evra, otkazao putovanje...
« Poslednja poruka od strane Admin poslato Jul 27, 2016, 07:04:45 posle podne »
Dan uoči putovanja Tatjani i Srđanu je stigla SMS poruka sa obaveštenjem da je njihovo putovanje otkazano. Novac nisu dobili nazad, agencija u blokadi. Medeni mesec umesto u Egiptu proveli kod kuće!

Izvor: Informer


Tatjana i Srđan Miković, nakon što su izgovorili sudbonosno da, hteli su da se počaste letovanjem u Egiptu. Za to su izdvojili preko hiljadu evra, ali su ostali i bez novca i bez putovanja.
- Otišli smo u agenciju "Go travel" u Novom Sadu, koja je inače subagent agencija "1A travel". Poslednjeg dana juna uplatili smo u kešu 1.116 evra i sa nestrpljenjem čekali naše prvo veliko putovanje. Umesto toga doživeli smo šok - kaže za Zaštitnik potrošača Srđan Miković.

Nekoliko dana uoči putovanja on je sa suprugom otišao do poslovnice agencije "1A travel" kako bi uplatili osiguranje i tu mu je već bilo jasno da će imati problema.

- Čovek u agenciji nam je rekao da ne može da nam naplati osiguranje jer nas nema na spisku putnika. Zovemo "Go travel", gde nam kažu da nema potrebe da se nerviramo i da nema mesta za stres, kao i da ćemo putovati sigurno, a da je reč o nesporazumu između ove dve agencije. U "1A travel" su nam rekli da nas nema na spisku putnika jer im iz ove druge agencije, u kojoj smo uplatili putovanje, nisu prebacili novac. Rekli su nam da je dovoljno da im uplate makar 100 evra i da neće biti nikakvih problema - priča Srđan.
U nadi da će problem biti rešen, mladi bračni par je spakovao kofere i obavio sve potrebne pripreme za put. Ipak, crne slutnje su se ostvarile.
- Dan uoči putovanja stigla nam je SMS poruka da je naše putovanje otkazano. Nakon toga usledilo je prepucavanje između agencija preko nas, ali nama to ništa ne znači. Naš odmor je propao. Naš medeni mesec je upropašćen jer smo ostali bez putovanja i sredstva za bilo koju drugu opciju - ogorčen je Srđan.

Citat
Naš medeni mesec je upropašćen jer smo ostali bez putovanja i sredstva za bilo koju drugu opciju
Srđan Miković


Račun u blokadi
Na sajtu Narodne banke Srbije proverili smo račun agencije "Go travel", koji je u blokadi od 1. juna 2016. godine. Međutim, ovo nije prvi put da je račun ove agencije blokiran. Prema podacima NBS, od septembra 2014. pa do danas račun ove agencije bio je blokiran ukupno 199 dana. Kao što smo vas već upozoravali, pre nego što uplatite turistički aranžman, proverite likvidnost agencije kojoj dajete novac.


Od vlasnika agencije "Go travel" ponuđeno im je da rezervišu neko drugo, zamensko putovanje, u novom terminu, ali ta opcija nije dolazila u obzir jer nisu u mogućnosti da pomeraju godišnji odmor.

- Rekao nam je da će nam novac biti vraćen, ali to se nije dogodilo. Kada smo ga pozvali nakon nekoliko dana, rekao nam je da se strpimo jer mu je navodno inspekcija blokirala račun, pa kada to reši, on će nas obeštetiti. Mi smo slučaj prijavili inspekciji, pa neka oni utvrde ko je kriv. O ovakvim slučajevima čitao sam samo u novinama, nisam verovao da će se i meni ovako nešto dogoditi, naročito što sam birao agenciju po preporuci - kaže Srđan, kome i dalje nije jasno zašto novac nije uplaćen, iako su on i njegova supruga uplatili kompletnu sumu.

- Umesto iščekivanja leta sedimo kod kuće sa spakovanim koferima i pitamo se kako je moguće da ovakve stvari prolaze nekažnjeno i da se agencije tako igraju sa tuđim parama i osećanjima?!
8
Informacije i saveti za putovanje, školovanje... / Odg: Ako vam je san Australija - požurite, prijavite se
« Poslednja poruka od strane Nefertiti10 poslato Jul 27, 2016, 01:59:17 posle podne »
vazi li ovo jos
9
Šta se dešava u Dijaspori / Odg: Klubovi i udruženja dijaspore
« Poslednja poruka od strane Nefertiti10 poslato Jul 27, 2016, 01:56:52 posle podne »
Sjajna tema
10
Naša iskustva sa turističkim agencijama / Agencije ne vraćaju novac za aranžmane
« Poslednja poruka od strane Simon poslato Jul 18, 2016, 12:18:31 posle podne »
Turističke agencije ne odustaju od aranžmana u Turskoj, ali putnici polako otkazuju letovanja

Izvor: NovostiTurističke agencije ne odustaju od aranžmana u Turskoj, ali putnici polako otkazuju letovanja. Grupa turista koja je juče rano ujutro, u cik zore, otputovala u Antalijsku regiju bezbedno je stigla i, kako kažu, ne planiraju prevremeni povratak. Ipak, od planiranih 130 turista, čarterom je odletelo svega pedesetak ljudi.

- U kontaktu smo sa svim nadležnim institucijama - rekao nam je Branko Malek, iz “1A trevel” agencije, čiji su turisti juče rano ujutro otputovali u Antaliju. - Agencije moraju po zakonu da postupaju, a to znači da stopostotnog povraćaja novca nema ukoliko Turska ne proglasi vanredno stanje ili Srbija zvanično ne zabrani da se ide u ovu zemlju.

Kako kaže Malek, novac nije u njihovim rukama, već je uplaćen hotelima i avio-prevoznicima. Sada se stvorila atmosfera panike među putnicima, a dešavanja su hiljadu kilometara daleko.

- Odluka je na putnicima da li će ići ili ne - ističe Malek. - Na aerodromu je juče bila prilično neprijatna situacija, jer su nas putnici napali da li ćemo da vratimo pare ili ne, a o tome ne odlučujemo mi.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže da se čarter-letovi zasada ne otkazuju, a da su redovni letovi za Istanbul ponovo uspostavljeni. Mnogi putnici aerodrom u Istanbulu koriste za transfer ka drugim destinacijama.

- Nije turistička agencija kriva zbog državnog udara u Turskoj - objašnjava Seničić.

NAŠI NE PANIČE

Na aerodromu u Antaliji jutros smo dočekali 52 turista iz Srbije. Trebalo je da ih doputuje 130, ali ih je više od polovine odustalo uoči polaska. Oni koji su doputovali dobro su, smestili su se u hotele i planiraju da ostanu do kraja aranžmana.

Ovo je juče u telefonskom razgovoru “Novostima” rekla Dragana Jelkić, turistički vodič beogradske agencije “1A trevel”. Naglasila je da naši turisti koji se ovih dana odmaraju u Antaliji ne paniče. Nije, tvrdi, bilo ni onih koji su se agenciji javili kako bi skratili boravak. J. M.

NISMO NI ZNALI ŠTA SE DEŠAVA

SRPSKI turisti koji su bili na letovanju u Antaliji sleteli su, sinoć u 19.40, čarter-letom na aerodrom "Nikola Tesla". Pokušaj državnog udara u Turskoj koji je sinoć ceo svet digao na noge, oni, kako su nam rekli, nisu ni osetili.

Neprijatnih iskustava, objasnili su nam, nisu imali, a da nije bilo poziva zabrinutih članova porodice iz Srbije, mnogi od njih ne bi znali da su se u glavnom gradu ove zemlje pretprošle noći dogodili oružani sukobi.

- Bilo je super, preporučujem svima da putuju u Antaliju, ja bih ponovo išla - rekla nam je Marijana Mrković, koja se sinoć vratila sa odmora.
Stranice: [1] 2 3 ... 10